TRETMAN BOLESNE DJECE

S Rebra odgovorili na teške optužbe roditelja, kažu da ništa od toga nije istina

Foto: Pixsell/Patrik Macek

IZ zagrebačke bolnice Rebro danas smo napokon dobili odgovor na teške optužbe niza roditelja, koji su u razgovoru za Index optužili tu bolnicu za grozne uvjete i gnjusan tretman bolesne djece.

Podsjetimo, Index je posljednjih dana objavio niz tekstova u kojima roditelji djece koja su se liječila ili se liječe na Rebru optužuju tu bolnicu za niz teških propusta. 

>> Dijete na Rebru plakalo od bolova, medicinska sestra mu vikala "sramoto jedna"

>> Petar (11) je na Rebru čupao nokte od bola, a doktor se derao na njega. Umro je

KBC-u Zagreb obratili smo se s detaljnim upitom, pojasnivši kako se Indexu javilo dosta roditelja čija su se djeca liječila u KBC Zagreb, na intenzivnoj i na dječjem odjelu hematologije. Svi redom se žale na loše uvjete, navode kako se sobe ne dezinficiraju dobro, da se istom krpom briše WC i lavabo, da sestre skidaju lijekove i katetere bez rukavica, da nema dovoljno čiste posteljine za svako dijete, da se medicinske sestre vrlo često otresaju i deru na djecu, pogotovo ako djeca plaču. Žale se i kako je bolnica puna bakterija pa djeca dobiju sepsu.

Zanimalo nas je i je li točno da na tom odjelu rade samo dva onkologa koja istovremeno rade i u hematološkoj ambulanti.

Iz Rebra su nam odgovorili jednom jedinom rečenicom, koju objavljujemo u cijelosti: "Niti jedan navod iz Vašeg dopisa nije istinit."

Pročitajte više