S tribina maksimirskog stadiona pao beligijski navijač

Belgijski navijač pao je večeras s tribina maksimirskog stadiona odmah po završetku utakmice između hrvatske i belgijske nogometne reprezentacije i pri tom je teže ozlijeđen, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka, dodajući da je riječ o nesretnom slučaju.

Nakon samog završetka nogometne utakmice, prilikom razilaska gledatelja, došlo je do nesretnog slučaja pada s južnog dijela zapadne tribine 36-godišnjeg belgijskog državljana Van Rosse Sandya, koji je izgubio ravnotežu na dijelu tribine koji nije osiguran ogradom, pao s visine 2 do 3 metra na stepenice i pritom izgubio svijest. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Rebro, gdje je ustanovljeno da je najvjerojatnije zadobio teške tjelesne ozljede. Očevid i kriminalistička obrada su u tijeku, stoji u priopćenju.

Tijekom osiguranja utakmice, prije početka i za vrijeme prvog poluvremena, zbog tučnjava, narušavanja javnog reda i mira, te vrijeđanja policijskih službenika koji su osiguravali utakmicu, iz zone stadiona u IV. policijsku postaju dovedeno je ukupno 11 hrvatskih navijača, te se nad njima provode prekršajne obrade, izvijestila je policija.

Na međunarodnoj nogometnoj utakmica između "A" reprezentacija Hrvatske i Belgije na stadionu Maksimir nazočilo je oko 18.000 gledatelja.

(Hina) pp mć

Pročitajte više