Sabor donio odluku o ukidanju malog harača od 1. srpnja i velikog od 1. studenog

"VI STE puno puta bili smiješni pa se mi ne smijemo", rekao je danas u Saboru predsjedavajući Luka Bebić kojeg je rasprava o ukidanju harača jednostavno izbacila iz takta odnosno podbadanja oporbe da HDZ više ne zna ni po kojem bi zakonu, a ni poslovniku trebali ukinuti harače.

No, ipak rasprava se privela kraju na način da je prihvaćen prijedlog Vlade Jadranke Kosor da se od 1. srpnja ukine harač od dva posto kao i Vladin amandman po kojemu se druga, viša stopa tog poreza od 4 posto ukida od 31. listopada. Protiv Vladina prijedloga bili su zastupnici SDP-a kojima nije prošao amandman da se harač za sve ukine od 1. svibnja.

Inače ni danas nije nedostajalo kritika na račun gospodarskog programa Jadranke Kosor koje su se mogle čuti iz oporbenih klupa. Najviše na udaru se našla rečenica Kosor o tome kako svi ravnomjerno moraju osjetiti razmjere krize, a kako je primijetila Milanka Opačić iz SDP prvi i najveći udar podnijet će 360.000 ljudi što nije socijalno osjetljivo ni pravedno.

"Imali ste 200 bogatih, a sada vam 100 siromašnih spašava proračun", zaključila je Opačić dodajući kako se novim porezima na dohodak štiti bogate, a da će najveći udar osjetiti upravo srednji sloj građanstva.

Pročitajte više