Sabor idućeg tjedna raspravlja o prijedlogu izmjena Zakona o radu

HRVATSKI sabor započinje 30. sjednicu 26. ovog mjeseca, a već prvog tjedna na dnevnom će redu biti prijedlog izmjena Zakona o radu, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić danas nakon sjednice saborskog Predsjedništva.

Budući da su već sada na dnevnom redu 62 točke, Tomčić procjenjuje da će sjednica, sazvana kao dvotjedna, trajati najmanje tri tjedna.

Raspravu o prijedlogu izmjena Zakona o radu (ZOR) Sabor će početi u petak, 28. veljače, rekao je Tomčić. Napomenuo je da utvrđivanjem točnog datuma te rasprave ispunjava svoju javno preuzetu obvezu da će i sindikate i poslodavce na vrijeme obavijestiti kada će Sabor raspravljati o ZOR-u. Dodao je da će podsjetiti sve saborske odbore da predstavnike sindikata i poslodavaca pozovu na sjednice posvećene prijedlogu izmjena toga zakona.

U prvom tjednu nakon aktualnog prijepodneva zastupnici će među ostalim razmatrati i prijedlog novog zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tomčić je potvrdio da će Sabor raspravljati i o prijedlogu HSLS-a da se ponovno razmotri potvrđeni ugovor sa Slovenijom o nuklearki Krško. HSLS je svoj prijedlog obrazložio zaključkom Sabora usvojenim prilikom ratifikacije Sporazuma o NE Krško, da će, ako slovenski parlament do 31. prosinca 2002. ne potvrdi sporazum o Krškom, razmotriti njegovo poništavanje.

Što se pak tiče HSLS-ovog zahtjeva da Sabor raspravi i o privatizaciji hotelskog poduzeća Sunčani Hvar, Tomčić je rekao kako je inicijativu HSLS-a proslijedio Vladi, od koje se očekuju materijali. Ako Vlada te materijale dostavi tijekom sjednice, dnevni red bit će dopunjen i tom točkom, rekao je Tomčić.

Pročitajte više