Sabor sutra zbog "afere kamioni" Berislavu Rončeviću skida zastupnički imunitet

BIVŠI HDZ-ov ministar obrane i saborski zastupnik Berislav Rončević sutra bi, na zahtjev Državnog odvjetništva, mogao ostati bez saborskog imuniteta koji ga štiti od kaznenog progona u "aferi kamioni".

Sjednica saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva sazvana je jer je DORH službeno zatražio skidanje imuniteta kako bi se mogao provesti kazneni postupak protiv bivšeg ministra. DORH je zatražio i da sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva bude zatvorena za javnost, protiv čega su članovi tog saborskog tijela, piše Jutarnji list.

Zahtjev za skidanjem imuniteta Rončeviću DORH je poslao početkom kolovoza i to nekoliko dana prije nego je podnijeta kaznena prijava u kojoj stoji da je bivši ministar, u nabavi 39 vojnih kamiona 2004. godine, oštetio državu za deset milijuna kuna. Povjerenstvo je u ranijim slučajevima kada je DORH tražio skidanje imuniteta, uvijek poštovalo želju državne institucije pa je vrlo vjerojatno da će se protiv Rončevića od sutra moći voditi kazneni postupak. Odluka o skidanju imuniteta na snagu stupa odmah, a Sabor je mora potvrditi na sljedećoj sjednici.

Pročitajte više