Sabor: Vlada će sutra dobiti informaciju o razgovorima o Krškom

Pojedinosti razgovora hrvatske i slovenske strane o provedbi ugovora o nuklearci Krško, Hrvatski Sabor dobit će tek nakon što se s tim pojedinostima upozna Vlada, najavio je danas potpredsjednik Vlade Goran Granić u 'aktualnom prijepodnevu'. L

O pojedinostima razgovora, vođenih u utorak u Zagrebu, Vladu će sutra na redovitoj sjednici izvijestiti ministar gospodarstva Ljubo Jurčić, odgovorio je Granić Marijani Petir (HSS) i Željku Glavanu (HSLS).

Petir je, stoga, ostala bez odgovora o sadržaju razgovora, odnosno o stajalištu koje je hrvatska Vlada zastupala oko dekomisije nuklearke i zbrinjavanja nuklearnog otpada.

Nezadovoljna Granićevom najavom pisanog odgovora, ustvrdila je da takav pristup nije primjeren, a da stalno odbijanje Vlade da odgovori na spomenuta pitanja doživljava kao seksistički pristup.

Bez izravnog je odgovora ostalo pitanje Krunoslava Gašparića (HB) kako HNB-ovo ograničenje kreditnih plasmana utječe na rast BDP-a.

Potpredsjednik Vlade Slavko Linić izjavio je (samo) da je 4,2 posto rasta BDP-a razina na koju je Vlada računala i za koju vjeruje da će se ostvariti, posebice zbog investicijskih radova.

Opetuje i da je Vladin cilj da taj rast idućih godina dosegne oko sedam posto, kako bi se smanjila nezaposlenost.

Nevio Šetić (HDZ) pita zbog čega su u poduzeću Autoceste Zagreb - Rijeka smijenjeni svi direktori, te tvrdi da se radi o revanšizmu nove vlasti.

Linić odgovara da su svi direktori smijenjeni zbog ogromnih financijskih malverzacija, kršenja zakona, mita, korupcije te zbog provođenja istrage, a o čemu će posljednju riječ dati pravosuđe.

Ministar poljoprivrede Božidar Pankretić kaže da započeta poljoprivredna reforma ide dobro, da 140.000 upisanih u upisnike poljoprivrednih proizvođača, pokazuje da obiteljska gospodarstva vjeruju u reformu.

Pankretić, u odgovoru Marku Baričeviću (HSLS), navodi da dobro idu i programi raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem, da je 98 posto tih programa dobilo potrebnu suglasnost.

Pročitajte više