Sabor završio današnje zasjedanje

Hrvatski je sabor završio današnji dio zasjedanja pojedinačnom raspravom o Izvješću o uklanjanju nepravilnosti nakon nalaza Državnog ureda za reviziju za 2003. i mjerama za dugoročno uklanjanje nepravilnosti te o Izvješću o radu Državnog ureda za reviziju za 2005. L

Zastupnici su također raspravljali o Izvješću o pripremama jedinstvenog popisa državne imovine te o Izvješću o revizijama za 2004. s kojeg je skinuta oznaka državne tajne, a tiče se nabave za Ministarstvo obrane.

Zastupnici su uglavnom poduprli to izvješće, no nisu način na koji je trošen proračunski novac.

U popodnevnu nastavku rasprave o izvješćima o reviziji Nenad Stazić (Klub SDP-a) upozorio je da konsolidirano financijsko izvješće opće države za 2004. uopće nije izrađeno jer bi se, kako tvrdi, iz njega vidio manjak. Također nema izvješća o dijelu obveza, jer bi se vidjele goleme nepodmirene državne obveze, odnosno ukupan državni dug, upozorio je Stazić, prozvavši ministra financija Ivana Šukera da od drugih traži poštivanje zakona, a sam to ne čini.

Stazić je upozorio i da u poslovnim knjigama nisu upisana sredstva po deviznom računu u inozemstvu, rekavši kako se nada da nije u Villachu. "Taj je račun bio stranački, HDZ-ovski, no račun o kojem govori Državna revizija državni je, na kojemu je novac poreznih obveznika. No račun je tajan i nitko, pa ni glavna državna revizorica, ne može saznati koliko je na njemu novca i tko ga i zašto podiže", rekao je Stazić. Ustvrdio je kako se sadašnja vlast nije odmakla od skandalozne prakse koja je u zemlji vladala u vrijeme (bivšeg ministra obrane) Gojka Šuška.

(Hina) xdm yln

Pročitajte više