Saborski zastupnici idu na dva tjedna pauze

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

POPODNEVNIM glasanjem o raspravljenim točkama, sabor će u srijedu zaključiti aktualnu sjednicu započetu sredinom rujna, a zastupnici se u klupe ponovno vraćaju 14. studenoga.

Konačni prijedlozi zakona o zdravstvenoj zaštiti, o probaciji, o lovstvu, upućivanje pripadnika hrvatskih Oružanih snaga u mirovne misije, prijedlog oporbe da se osnuje istražno povjerenstvo za Agrokor, neke su od točaka koje čekaju izglasavanje.

U drugo čitanje ide paket zakona za cjelovitu mirovinsku reformu

Sabor bi u drugo čitanje trebao poslati paket zakona za cjelovitu mirovinsku reformu, prijedloge zakona o Državnom inspektoratu, o udžbenicima itd.

Prije glasanja, zastupnici će raspravljati o Godišnjem izvješću o radu Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) za 2017. godinu.

Agencija je lani riješila ukupno 645 predmeta, odnosno u 20-godišnjem radu više od osam tisuća predmeta. Neriješenih je lani ostalo 18 predmeta, a Visoki upravni sud je donio devet presuda u kojima su tužbe protiv Agencije odbačene, odnosno odbijene. Trajanje sudskih postupaka iz područja tržišnog natjecanja od oko 200 dana svrstava Agenciju na visoko drugo mjesto po ažurnosti postupanja u Europskoj uniji.

Pročitajte više