Od subote radnici koji prelaze granicu SAD-a moraju biti potpuno cijepljeni

Foto: EPA

AMERIČKO ministarstvo domovinske sigurnosti (DHS) najavilo je da esencijalni radnici, poput vozača kamiona i medicinskih sestara, koji prelaze granicu na kopnenim prijelazima moraju biti potpuno cijepljeni protiv covida-19, počevši od subote.

Bidenova administracija najavila je u listopadu da će od 8. studenoga ponovo dopustiti ulazak u SAD putnicima iz Kanade i Meksika koji u zemlju ulaze preko kopnenih graničnih prijelaza, ako su potpuno cijepljeni.

Američka granica s Kanadom i Meksikom zatvorena je zbog straha od širenja covida na 20 mjeseci za sve koji ne putuju zbog obaveze, a DHS je u četvrtak najavio da će proširiti odredbu na radnike koji nisu državljani SAD-a ili u SAD-u imaju stalno boravište.

Od subote svi moraju biti cijepljeni

Počevši od subote, "osobe koje nisu državljani SAD-a, a koje ulaze u Sjedinjene Države preko kopnenih granica ili trajektnih terminala duž sjeverne i južne granice, morat će biti u potpunosti cijepljene protiv covida-19 i spremne predočiti potvrdu o cijepljenju", rekao je ministar Alejandro Mayorkas.

Za razliku od osoba koje putuju avionom, oni koji granicu prelaze na kopnenim prijelazima ne moraju pokazati negativan test na covid-19.

Kanada je 15. siječnja uvela uredbu po kojoj vozači kamiona koji u tu zemlju ulaze iz SAD-a moraju biti cijepljeni.

Pročitajte više