SAD kaže da je poginuli iranski predsjednik imao krvave ruke

Foto: EPA

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi, koji je poginuo u helikopterskoj nesreći u nedjelju, imao je "krvave ruke" zbog podupiranja ekstremističkih skupina u regiji, objavila je danas Bijela kuća.

Glasnogovornik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Kirby rekao je novinarima da će SAD nastaviti držati Iran odgovornim zbog onoga što je nazvao destabilizacijskim aktivnostima u regiji.

"Bez sumnje se radilo o čovjeku s puno krvi na rukama", rekao je Kirby.

Iran je od SAD-a tražio pomoć

Iran je od SAD-a tražio pomoć nakon pada Raisijeva helikoptera u planinskim predjelima uz granicu s Azerbajdžanom, no SAD naposljetku nije uspio pomoći zbog logističkih razloga, naveo je State Department.

Glasnogovornik State Departmenta Matthew Miller rekao je također novinarima da Raisijeva smrt neće promijeniti temeljni američki stav prema Iranu.

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi, tvrdolinijaš kojeg se dugo smatralo mogućim nasljednikom vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija, poginuo je u padu helikoptera u planinskom području blizu granice s Azerbajdžanom, rekli su dužnosnici i državni mediji u ponedjeljak.

Olupina helikoptera koji se srušio prevozeći Raisija i ministra vanjskih poslova Hoseina Amir-Abdolahiana pronađena je rano u ponedjeljak nakon potrage po nevremenu.

Raisijevu smrt je potvrdio potpredsjednik Mohsen Mansuri u priopćenju objavljenom na društvenim mrežama i na televiziji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.