Sad se javio i glasnogovornik HDZ-a: "Nisam autor poruke objavljene u Nacionalu"

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

OSIM poruka glasnogovornika vlade Marka Milića, u Nacionalu se spominju i navodne poruke o uhljebljivanju glasnogovornika HDZ-a. 

Podsjetimo, tjednik Nacional objavio je kako je glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić Jakupčiću proslijedio poruku Zoltana Kaboka, glasnogovornika HDZ-a:

"Poštovani g. Katičiću, nadam se da ste uživali na domjenku. Evo samo da se nadovežem na ono što sam jučer spominjao. Radi se o Josipu Juriću, diplomiranom magistru inženjeru šumarstva, a svakako bi htio radno mjesto u struci u Hrvatskoj. Bio je na razgovoru za pripravništvo u Hrvatskim šumama. Svaka pomoć bi dobro došla. Šaljem njegov CV. Hvala puno i lp, Zoltan."

Katičić je to proslijedio bivšem šefu Hrvatskih šuma Krunoslavu Jakupčiću, a Jakupčić mu nekoliko dana kasnije odgovara: "Imenjače, Josip Jurić će raditi u Upravi šuma podružnica Zagreb."

Index je zatražio komentar od Kaboka. Glasnogovornik HDZ-a odgovorio je da nije autor poruke te da ne poznaje nijednog Josipa Jurića. Naveo je i da nije bio na domjenku koji se spominje u porukama, što sugerira da se Kabok sjeća da nije bio na domjenku 27. prosinca 2019. U porukama se, podsjetimo, ne specificira o kakvom se domjenku radilo. 

Kabokov odgovor prenosimo u cijelosti. 

"Poštovani, nastavno na Vaš upit, nisam autor te poruke. Niti sam bio na domjenku koji se spominje u poruci, niti poznajem ijednog Josipa Jurića, a niti sam Krunoslava Katičića ikad oslovio s 'Poštovani gospodine' s obzirom na to da smo na 'ti'", navodi Kabok. 

Pročitajte više