Sakoman tvrdi da su policajci šmrkali kokain. Policija: Razgovarat ćemo sa Sakomanom

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

PSIHIJATAR Slavko Sakoman gostovao je danas u Novom danu N1 televizije, gdje je ispričao navodne detalje jedne policijske intervencije koja se dogodila u Zagrebu 31. prosinca prošle godine, na Staru godinu, kada su policajci koji su došli na intervenciju, kako tvrdi Sakoman, ostali s osobama koje su zatekli u stanu, izvadili i ponudili kokain te zajedno s prisutnima konzumirali drogu.

Policija: Odmah smo poduzeli sve mjere i radnje

Index je poslao upit policiji koja nam je odgovorila sljedeće:

"Obavještavamo vas da smo upoznati s izjavom dr. Sakomana prilikom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji. Naravno, u interesu je ove policijske uprave utvrditi ili demantirati iznijete navode.

Stoga je Policijska uprava zagrebačka odmah poduzela sve mjere i radnje iz nadležnosti policije, a kako bi provjerila, odnosno potvrdila istinitost navoda koje je iznio dr. Sakoman. Također, u sklopu provjera svakako ćemo obaviti razgovor s dr. Sakomanom. O svemu utvrđenom ovisit će daljnje mjere i radnje."

Sakoman: Dva policajca su šmrkala kokain, treći nije

Podsjetimo, Sakoman tvrdi da je za sporni slučaj doznao od obitelji jednog sudionika te večeri. Naime, majka liječenog ovisnika požalila mu se da je redovnim testiranjem sina otkrila da je njezin sin ponovno konzumirao drogu. Sakoman je iz razgovora s majkom i sinom otkrio da je sve započelo kada je netko od susjeda zvao policiju zbog preglasne glazbe.

"Ekipa u policijskim odorama je došla u taj stan. Došlo je njih troje. Međutim, ostali su tamo s njima i nastavili se družiti. Jedan policijski službenik, da pridonese zabavi, izvadio je kokain i ponudio društvo te i sam povukao", rekao je Sakoman. Dodao je da su od tri policijska službenika dva šmrkala kokain, a treći nije. Na pitanje je li među tim policijskim službenicima bio netko tko je obiteljski povezan s nekim od visokih državnih dužnosnika, Sakoman je odgovorio potvrdno.

Pročitajte više