Šaman krenuo u Moskvu kako bi istjerao vraga iz Putina, uhitila ga policija

Screenshot: YouTube

SIBIRSKOG šamana koji je pješice krenuo na dug put do Moskve kako bi istjerao vraga iz predsjednika Vladimira Putina uhitila je ruska policija.

Policija Burjatije, ruske republike u istočnom Sibiru, objavila je da je u noći na četvrtak uhitila šamana Aleksandra Gabiševa na autocesti blizu Bajkalskog jezera. Vraćen je u rodnu Jakutiju, gdje ga traže zbog počinjenja zločina, dodala je policija.

Aleksander Gabišev krenuo je u ožujku pješice kroz najveću zemlju na svijetu i planirao je 2021. stići u Moskvu. Želja mu je bila da, kad jednom dođe u glavni grad, istjera vraga iz Putina.

Posljednjih tjedana na putovanju dugom 5000 km između Jakutska i Moskve pridružila mu se malena skupina sljedbenika, uvjerenih ili zabavljenih njegovim izjavama o ruskom predsjedniku. O šamanu je snimljeno nekoliko reportaža objavljenih na ruskim državnima kanalima pa je imao problema s lokalnim vlastima.

Aleksej Navaljni, glavni protivnik Kremlja, šalio se posljednjih dana s reakcijom vlasti. "Putin se boji, drhti i viče 'Moj bože, spasi me tog šamana. Što ako stvarno iz mene istjera vraga?'"

Pročitajte više