Profesor ekonomije: Nema dileme - samo je pitanje vremena kada će Agrokor bankrotirati

Foto: Hina

"NEŠTO od Agrokora će vjerojatno preživjeti, ali dug je do te mjere visok, obveze su šest puta veće od imovine tvrtke, što je katastrofa i u ekonomskoj teoriji, a da ne govorimo praksi. To nikada ne može izaći na zelenu granu“, kategoričan je profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić u razgovoru za agenciju Sputnjik

Naime, Savić je na pitanje da komentira mišljenje kreditne agencije "Moody's" koja tvrdi da je bankrot Agrokora neizbježan, odgovorio kako nema nikakve dileme kako će se to i dogoditi. Savić tako tvrdi da će Agrokor prije ili kasnije jednostavno bankrotirati. 
 
"Kada bi bilo prodano sve što "Agrokor" posjeduje, bilo bi dovoljno tek za jednu šestinu obaveza", objašnjava Savić dodajući da je samo pitanje vremena kada će Agrokor otići u pravi stečaj. Što će preživjeti, tek će se vidjeti. 
 
"Pored toga što je hrvatska vlada upravo zbog činjenice da je u velikoj mjeri upletena u tu priču kupovinom bezvrijednih dionica „Agrokora“ donijela i poseban zakon, takvom 'bolesniku' nema neke naročite pomoći", naglašava Savić na kraju.   

Pročitajte više