Samobor gradi novu osnovnu školu

Foto: Grad Samobor

Grad Samobor kreće u realizaciju projekta izgradnje nove osnovne škole i sportske dvorane, za što su sredstva od gotovo 10 milijuna eura osigurana iz fondova Europske unije, priopćili su iz gradske uprave.

"Ovo je najveći iznos EU sredstava koji smo do sada ostvarili za jedan od brojnih projekata. Osiguranje sredstava planirali smo dijelom iz vlastitih prihoda, a dijelom iz kapitalne pomoći iz fondova EU. Pokrećemo sve potrebne procedure kako bi izgradnja i rekonstrukcija nove osnovne škole počela što prije. Samobor će nakon više od 50 godina dobiti novu školu", istaknula je gradonačelnica Petra Škrobot.

Škola i sportska dvorana planirane su na području nekadašnje vojarne, tako da će se rekonstruirati i dograditi postojeći objekt. Za to je iz fondova EU osigurano 9.783.404 eura.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja potvrdilo je projektni prijedlog prijavljen na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava "Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole".

Samoborski projekt ocijenjen je kvalitetnim jer udovoljava svim propisanim kriterijima za ostvarivanje bespovratnih sredstava. 

Projektom je planirano 20 razrednih odjeljenja za 440 učenika. Učionice će biti razmještene na tri etaže: u prizemlju je planiran blok s kuhinjom, blagovaonicom i višenamjenskim prostorom, a na katu administrativne prostorije: zbornice, kabineti te uredi za stručno osoblje.

Također je predviđena izgradnja školske sportske dvorane s pratećim sadržajima, povezane sa zgradom škole.

Pročitajte više