SANADER NA PROSLAVI 14. OBLJETNICE KUTINSKOG HDZ-A

Predsjednik Vlade i HDZa Ivo Sanader na večerašnjoj je svečanoj proslavi 14. obljetnice utemljenja kutinskoga HDZa izjavio je da je snaga te stranke "u njezinu brojnu članstvu, koje nesebično radi za Hrvatsku i HDZ". L

Sanader je članovima i pristašama HDZ-a zahvalio na doprinosu izbornoj pobjedi na parlamentarnim izborima koja je, kako je rekao, pokazala da hrvatski birači ponovno vjeruju HDZ-u.

"HDZ se ponovno vratio na kormilo hrvatske države kao najjača politička snaga u Hrvatskoj nakon samo jednog mandata provedena u oporbi. To će nam iskustvo pomoći da hrvatsku državu ubuduće vodimo još odgovornije i bolje", rekao je.

Sanader je upozorio da je nužno riješiti pitanje depopulacije, povećati skrb za hrvatske branitelje, dovršiti gradnju autceste Zagreb - Split iduće godine te nastaviti njezinu gradnju prema Dubrovniku. Najavio je i preustroj poljoprivrede i projekte natapanja poljoprivredne zemlje, što će omogućiti produktivniju poljoprivrednu proizvodnju, kako Hrvatska više ne bi morala uvoziti hranu.

Poručio je da HDZ ima ljude koji znaju i mogu provesti programe, za koju su dobili potporu hrvatskih birača.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks istaknuo je da je HDZ ostvario izborni rezultat koji obvezuje na učinkovit i kvalitetan rad u Saboru i stranci, kako bi se ispunila izborna obećanja i izgradila Hrvatska kao zemlja blagostanja, socijalne pravednosti i vladavine prava.

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva i glavni tajnik stranke Branko Vukelić rekao je da su započele pripreme za unutarstranačke izbore, te pozvao članstvo da se u njih aktivno uključi i na čelna mjesta izabere najbolje ljude kako bi HDZ spremno dočekao iduće lokalne i predsjedničke izbore.

(Hina) xdm yln

Pročitajte više