Sanader ne sluša Thompsona, ali voli njegovu pjesmu "Lijepa li si"

PREMIJER Ivo Sanader gostujući na Hrvatskom radiju, rekao je da ne sluša pjesme Marka Perkovića Thompsona, ali voli njegovu pjesmu "Lijepa li si".

Upitan o ustaškoj ikonografiji koja se pojavljuje na Thompsonovim koncertima, Sanader je rekao da je to "vrlo loše" te dodao da ustaške simbole treba apsolutno osuditi, a ustaški režim ne smije doživjeti afirmaciju u Hrvatskoj.

Sanader žalosnim smatra što se ustaštvo povezuje s Thompsonom te smatra da bi se Thompson trebao osobno angažirati da se s tim prekine.

Komentirajući presudu Mirku Norcu, koji je u petak u Zagrebu osuđen na sedam godina zatvora zbog zločina u Medačkom džepu, Sanader je rekao tek kako presuda nije konačna i još se može promijeniti. Izrazio je mišljenje da zbog presude neće doći do novih braniteljskih prosvjeda.

"Odnosi Hrvatske i Srbije u napetom su razdoblju"

Premijer se osvrnuo i na prekjučerašnju skupštinu Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu na kojoj je premijer Republike Srpske Milorad Dodik rekao da je Hrvatska “nastala na najvećem etničkom čišćenju počinjenom nakon drugog svjetskog rata". Sanader tako smatra da se Dodikovoj izjavi pridaje prevelika pažnja, a također je istakao da će koalicijskog partnera Milorada Pupovca, koji je Dodika pozvao u Zagreb, pozvati na razgovor povodom Dodikova gostovanja u Zagrebu.

Podsjetimo, okupljenima na skupštini se obratio i predsjednik Stjepan Mesić koji je uoči nastupa Milorada Dodika napustio veliku dvoranu KD Vatroslav Lisinski u kojoj je skupština održana. Mesić se, poput Bandića, pravdao drugim obvezama, a nakon skupštine on i Dodik dva su se dana prepucavali oko izjava izrečenih na i nakon skupštine.

Premijer Sanader danas je također rekao da se ne slaže s Pupovčevim stavom da je Hrvatska tužba protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu (ICJ) nepotrebna te da će ta tužba pogoršati položaj Srba u Hrvatskoj.

Također je rekao da su odnosi Hrvatske i Srbije u napetom razdoblju te dodao da Vlada čeka formiranje nove Vlade u Srbiji kako bi joj poslala signal da Hrvatska želi punu normalizaciju odnosa sa Srbijom.

Sanader je također rekao da će na svoj rođendan nazočiti utakmici Hrvatske i Austrije na Euru 2008. te dodao da na ostale utakmice neće ići zbog obveza.

I.K.
Foto: Vlatka Hren/Index

Pročitajte više