Sanader nezadovoljan smještajem: Glavni trg Bandić je dao Tojčiću za kojeg će glasati samo obitelj!

"BANDIĆ i ekipa su batmani koji puno zuje, a malo meda daju", parafrazirao je večeras vrhovnog poglavara svoje stranke HDZ-ov gradonačelnički kandidat Jasen Mesić na Kvaternikovom trgu, koji je sinoć identičnu stvar rekao u Splitu za HDZ-ove protukandidate. Na Kvatriću se dakako, na završnom predizbornom skupu koalicije HDZ-HSS-HSLS pojavio i doktor Ivo Sanader, kao i Josip Friščić te Đurđa Adlešič.

Sanader je bio nezadovoljan smještajem, ali i poslovično optimističan.

"Neka ne misli Bandić da će mu upaliti ova finta po kojoj je glavni trg dao izuzetno važnom kandidatu Stipi Tojčiću, kandidatu za kojeg glasa možda njegova obitelj, ali čak ni njegova cijela ulica. Večeras je Kvaternikov trg glavni zagrebački trg", poručio je predsjednik HDZ-a i dodao da je vrijeme da se napravi nered i u Holdingu i u Posmrtnoj pripomoći, priopćio je HDZ dodajući da ih je slušalo osam tisuća ljudi. Zatim je premijer, kao i na dosadašnjim skupovima, pobrkao lokalne i parlamentarne izbore:

"Glas za Bandića i Milanovića glas je za politiku koja iz ustava želi izbrisati pravo Hrvata u dijaspori, što znači i u Bosni i Hercegovini, da glasaju na izborima u Hrvatskoj. I to moraju znati i Hercegovci i Posavljaci i svi drugi. To je glas i za nove poreze koje su opozicijske stranke uputile u saborsku proceduru u ovo vrijeme krize kad su željeli uvesti porez na štednju građana. To smo spriječili. To je glas i za one koji se zalažu za devalvaciju kune i uništavanje svih onih hrvatskih obitelji koje su opterećene kreditima. Takve stvari mi nećemo dopustiti", kazao je predsjednik HDZ-a i još jednom pozvao sve članove i simpatizere koalicije HDZ-HSS-HSLS da izađu na izbore i glasaju za Jasena Mesića i listu koalicije.

"Vrijeme je da Zagreb umjesto Grad Holding ponovno postane bijeli Zagreb grad"

Predsjednik HSS-a poručio je biračima da ne vjeruju anketama koje Mesiću ne garantiraju pobjedu, niti prolazak u drugi krug: "Još ništa nije gotovo i ništa nije odlučeno, jer da je odlučeno, ne bi to objavljivali po novinama". Predsjednica HSLS-a je rekla Zagrepčanima da "imaju svjetski prirez, a provincijski standard" i pozvala ih da kažu "ne" Holdingu kojeg neki nazivaju i Kum d.o.o., te poručila "Izaberimo ne batmana nego gentlemana".

"Došlo je vrijeme za promjene. Vrijeme je za Zagreb bez kumova. Ne želimo u Zagrebu imati kumove koji su tu jedino zbog svoje koristi. Isto tako, ne želimo u Zagrebu takozvane nezavisne liste koje se već sad o svemu dogovaraju s SDP-om. Vrijeme je da Zagreb umjesto Grad Holding ponovno postane bijeli Zagreb grad. Građani to prepoznaju, i zato očekujem dobar izborni rezultat u nedjelju", poručio je kandidat Mesić i pozvao sve građane da izađu na izbore jer svaki glas se broji i "svatko od nas u nedjelju vrijedi isto".

C.D.
Foto: Damjan Tadić (Cropix), stipetojcic.com

Pročitajte više