Sanader o izmjenama stranačkog statuta

Središnji odbor HDZa na današnjoj je sjednici prihvatio izmjene i dopune stranačkog Statuta prema kojima će se uz predsjednika HDZa i njegova zamjenika birati još 10 članova stranačkog Predsjedništva, odnosno da više neće biti potpredsjedničkih mjesta u vodstvu stranke.

O tome je novinare u stanci sjednice Središnjeg odbora izvijestio predsjednik stranke Ivo Sanader. Odgovarajući na novinarski upit o razlozima takve odluke Sanader je rekao kako je ocijenjeno da će to biti učinkovitiji sustav i kako bi svi članovi Predsjedništva bili jednaki.

Neslužbeno se doznaje da bi prema novom ustroju članovi Predsjedništva bili Vladmir Šeks, Andrija Hebrang, Ivan Šuker, Marijan Mlinarić, Luka Bebić, Miomir Žužul, Branko Vukelić, Božidar Kalmeta i Darko Milinović.

Statutarnim izmjenama je također utvrđeno da svi članovi Kluba zastupnika HDZ u Hrvatskom saboru i Vlade postaju po položaju članovi Središnjeg odbora, kao i članovi županijskih i odbora Grada Zagreba.

Izmjenama Statuta također je utvrđeno da predsjednik stranke može ovlastiti zamjenika ili bilo kojeg drugog člana Predsjedništva da ga mijenja ili preuzme neki dio poslova u njegovoj odsutnosti, rekao je Sanader novinarima.

U vezi s pripremama za 9. opći sabor stranke, koji bi se trebao održati 24. travnja u Rijeci, Središnji je odbor utvrdilo slogan - "Prema europskoj budućnosti", koji je potvrdilo i HDZ-ovo Nacionalno vijeće na, također, danas održanoj sjednici.

Za kandidaturu za člana Središnjeg odbora potrebno je prikupiti 100 potpisa izaslanika sabora, za člana Predsjedništva 200, za zamjenika predsjednika 300 te za predsjednika stranke 400 potpisa izaslanika stranačkog sabora. Kandidature trebaju biti dostavljene u stranačku središnjicu do četvrtka, 22. travnja, kazao je novinarima HDZ-ov glasnogovornik Ratko Maček.

(Hina) xdm ymć

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.