Sanader pozvao na mobilizaciju i potporu J. Kosor

PREDSJEDNIK HDZ-a i Vlade Ivo Sanader pozvao je večeras na mobilizaciju u stranci i potporu HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji Jadranki Kosor.

Također je najavio da će "HDZ-ovi članovi Vlade s njime na čelu podržati njezinu kandidaturu".

Sanader je to rekao reagirajući na nedavnu izjavu predsjednika države Stjepana Mesića koji je najavio da će mijenjati izbornu strategiju budući će članovi HDZ-ove Vlade i premijer podržati kandidaturu Jadranke Kosor.

"A što je mislio koga ćemo podržati" upitao je Sanader na saboru HDZ-a za 7. izbornu jedinicu održanom večeras u Samoboru.

Najavio je da će izbori biti raspisani najmanje 30 dana prije održavanja u skladu s ustavnim rokovima. Po njegovom sudu kampanja će trajati oko tri tjedna.

Jadranka Kosor izrazila je uvjerenost u pobjedu na predsjedničkim izborima poručivši da će biti predsjednica svih hrvatskih ljudi. Rekla je da će se u kampanji posebno obraćati mladima i ženama te je dodala da očekuje njihovu veliku potporu.

"Čvrsto ću zastupati i promicati hrvatske nacionalne interese i boriti se za dostojanstvo svakog hrvatskog čovjeka", rekla je Kosor.

"Moj program bit će za jedno novo vrijeme", kazala je Kosor i dodala da će "svoje stavove izražavati jasno, a ne da ih prevoditelji moraju danima pojašnjavati".

Član predsjedništva HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks ocijenio je da Jadranka Kosor ima sve potrebne reference za predsjednika Republike. Ustvrdio je kako "na Pantovčaku već počinje rasti uznemirenost i zabrinutost uoči predsjedničkih izbora".

"Hrvatska treba predsjednika koji će dosljedno štititi hrvatske nacionalne interese i zračiti pozitivnom energijom prema svim tijelima vlasti", poručio je Šeks.

Upozorio je na, kako je rekao, "neprincipijelno ujedinjavanje oporbe kako bi opstala na hrvatskoj političkoj sceni". "Oni nemaju svog predsjedničkog kandidata, a svoju političku budućnost vežu uz aktualnog predsjednika države jer kroz njegov eventualni uspjeh postoji šansa za njihov opstanak na političkoj karti Hrvatske", ustvrdio je Šeks.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.