Sanader Pusićki i Čačiću: Vaše ambicije su pusti snovi

"JESTE li vidjeli spot Nike Kovača? Je li dobar? Niko Kovač, kapetan hrvatske reprezentacije može igrati za Hrvatsku, može davati golove, može ginuti na terenu pod hrvatskim barjakom i hrvatskom himnom, ali po SDP-u ne smije glasovati zato jer je rođen i živi u dijaspori", kazao je večeras predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na središnjem skupu HDZ-a u Zadru.

Osvrnuo se premijer tako još jednom na spornu reklamu u kojoj Kovač govori kako mu "neki tamo žele zabraniti da glasuje, samo zato što je rođen i živi u dijaspori".

Inače, po naredbi HDZ-ovog glasnogovornika Ratka Mačeka danas je s dresa koji na reklami za HDZ nosi kapetan reprezentacije Niko Kovač, skinut znak HNS-a i Nikea. Kako kaže Maček, ne želi "da se govori da nekoga zloupotrebljavaju".

"Niko nikad nije živio u Hrvatskoj. On i brat Robert žive vani, rodili su se vani, tamo plaćaju porez, tamo žive, i po SDP-u ne bi smjeli glasovati", kazao je Sanader, dodavši kako "to ne možemo prihvatiti niti hoćemo".

Premijer je Zadranima uglavnom ponovio sve što je pričao na dosadašnjim predizbornim skupovima  pa je tako još jednom politiku SDP-a nazvao opasnom, onom koja mladima nudi dekriminalizaciju lakih droga, za razliku od HDZ-a , koji im nudi obrazovanje.

SDP, "citirao" je Sanader, kaže: "Ako mi pobijedimo, svima ćemo opalit´ porez na imovinu". "Naši ljudi će onda morati uzimati kredite da bi SDP-u platili porez na tu imovinu", pojasnio je Sanader što je SDP svojim programom, prema njegovu shvaćanju, htio reći.

Spomenuo je on, osim SDP-ova "dvojca bez kormilara" (kako običava nazivati Jurčića i Milanovića), i Vesnu Pusić i Radimira Čačića, kojima poručuje da su njihove ambicije "pusti snovi".

"On bi bio premijer, a ona ministrica vanjskih poslova, pusti snovi, sanjat će to još 4 godine u oporbi", kazao je Sanader.

R.I.
Foto: Index

Pročitajte više