Sanader uputio izraze sućuti povodom pogibije makedonskog predsjednika

HRVATSKI premijer Ivo Sanader uputio je makedonskom kolegu Branku Crvenkovskom izraze sućuti u povodu tragične zrakoplovne nesreće u kojoj je poginuo makedonski predsjednik Boris Trajkovski i njegovi suradnici.

"S nevjericom sam i tugom primio vijest o tragičnoj nesreći u kojoj su poginuli predsjednik Boris Trajkovski i njegovi najbliži suradnici. Ovo je veliki gubitak za Makedoniju i njezine građane, ali i za sve zemlje regije", stoji u Sanaderovoj poruci.
"Slučajnost je da je baš danas Makedonija svoje napore trebala okruniti podnošenjem zahtjeva za članstvo u Europskoj uniji za koje se snažno zalagao upravo predsjednik Trajkovski. Proteklo je razdoblje obilježio svojim angažmanom na regionalnoj suradnji i pružanju potpore svim zemljama jugoistočne Europe na njihovom proeuropskom putu. Izniman je bio njegov doprinos procesu pomirbe u Makedoniji i jačanju stabilnosti u čitavoj regiji", poručio je Sanader.

Hrvatski je premijer izrazio uvjerenje da će Makedonija nastaviti snažiti svoju europsku perspektivu i naglasio da će na tom putu širenja demokratske stabilnosti i mira, jačanja suradnje i razvoja imati svekoliku podršku i pomoć Hrvatske.

Pročitajte više