Sandra Benčić živi u unajmljenom stanu. Nije to upisala u imovinsku karticu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Najava stranke Možemo da će na predstojećim parlamentarnim izborima kandidirati Sandru Benčić za premijersku funkciju skrenula je pažnju na njenu imovinsku karticu.

Benčić posjeduje jednu nekretninu, stan na zagrebačkom Trnju od 38.70 kvadrata procijenjene vrijednosti 110.159 eura. Taj stan iznajmljuje pa se postavlja pitanje gdje onda žive Sandra Benčić i njena obitelj. U imovinskoj kartici nije navedeno da plaća stanarinu.

 

"Prihod od najma sam prijavila, ali nisam da plaćam stanarinu"

Benčić za Index kaže da su ona i suprug iz stana na Trnju preselili nakon rođenja drugog djeteta, a stan su zatim iznajmili. Sada žive u većem podstanarskom stanu, za koji plaćaju najamninu od 580 eura.

"Prihod od najma sam prijavila, tih 490 eura koje dobijemo, ali nisam upisala rashod, da ja plaćam stanarinu. Danas sam zvala Povjerenstvo da to upišem pod obaveze. Tamo piše ime vjerovnika ili banke, nije bilo jasno da moram i stanarinu upisati u tu rubriku", kaže Benčić.

Novac od najamnine stiže na suprugov račun pa je taj iznos u kartici prijavila kao suprugov prihod od imovine.

"Sama sam sebe prijavila Povjerenstvu"

Grešku je, kaže, ispravila nakon konzultacija s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa.

"Sama sebe sam danas prijavila pa su se oni u Povjerenstvu konzultirali međusobno i rekli da napravim ispravak", kaže Benčić.

Benčić kaže da ovaj propust ide na njenu štetu i da nije tajna da živi u unajmljenom stanu.

"Da nisam prijavila prihod, to bi bio problem, ovo je rashod i ovdje propust ide na moju štetu. Više puta sam javno govorila da sam u najmu, plaćamo ga 580 eura", rekla je Benčić.

Pogrešno popunila podatke o kreditu

Podsjetimo, jučer se otvorilo pitanje kredita koji je navela u imovinskoj kartici, iz koje proizlazi da je podigla 12.608 eura s rokom otplate od 30 godina.

No kako nam je pojasnila Benčić, ne radi se o cijelom kreditu, nego o onome što je ostalo za otplatu. Benčić nam je jučer rekla da je kredit iznosio 70.000 eura, ali da je većina isplaćena te da je preostalo nešto više od 12.000 eura.

Zbog toga je, kako kaže, to i navela u imovinskoj kartici iako u kartici piše ovako "Iznos duga (početni iznos glavnice)".

Pročitajte više