Sandra Križanec imenovana novom urednicom unutarnje politike na HTV-u

NOVA urednica unutarnje politike Informativnog programa HTV-a je Sandra Križanec. Ona je na tom mjestu zamijenila Katarinu Perišu Čakarun. Potvrđeno je to za Index iz Odjela za odnose s javnošću HRT-a. Također, na mjesto urednika vanjske politike imenovan je Mario Tomas. Imenovanja još uvijek nisu službena jer nitko od spomenutih nije još ništa potpisao.

Kako doznajemo, Periša Čakarun je još prije 20 dana podnijela zahtjev za razrješenjem s funkcije urednice unutarnje politike IP-a sa sa željom da se vrati na mjesto novinarke unutarnje politike. Periša Čakarun jedna je od potpisnica Inicijative za vraćanje ugleda javnoj televiziji, a zbog toga joj se prijetilo da joj se neće potpisati imenovanje urednicom unutarnje politike. Kako doznajemo od kolega s Prisavlja, Periša Čakarun je ostavku na to mjesto dala zbog manja profesionalizma, odnosno zato jer je njezin pogled na program bitno drugačiji od onoga kakav se radi.

Sandra Križanec poznata je po tome što je napala svoga kolegu Hrvoja Zovka zbog priloga objavljenog u Dnevniku na dan pada Vukovara koji je govorio o tome kako je Tuđman spriječio evakuaciju civila iz ratom zahvaćenog grada. Dnevnik koji je ona uređivala na dan izricanja presude Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku iz Documente su nazvali propagandnom nakazom zbog koje odgovorni trebaju snositi funkcije. O njezinom intervjuu s Jadrankom Kosor četiri sata prije službenog početka kampanje za parlamentarne izbore pisalo se kao o "radnoj verziji predizbornog HDZ-ovog spota". 

Pročitajte više