Sandra Paović povratila optimizam: Možda ću opet zaigrati stolni tenis

TEŠKO ozlijeđena hrvatska stolnotenisačica Sandra Paović iz dana u dan se bori za svoj potpuni tjelesni opravak i s optimizmom gleda prema danima koji su pred njom. Kako javlja Večernji list, Sandra Paović se još uvijek nalazi na liječenju u bolnici u Rouenu.

Napredak u pogledu njenog zdravstvenog stanja zasad je mali, ali je "najbitnije da ide nabolje", kaže mlada sportašica. Ističe da se svi oko nje maksimalno trude zbog čega je prilično umorna.

Tijekom posljednjih nekoliko dana je postigla napredak u vidu samostalnog disanja, a istodobno su joj liječnici iz usta i nosa izvadili medicinska pomagala pa može normalno disati i razgovarati s ljudima. Pored toga Sandra Paović je počela samostalno jesti i piti.

Dobra vijest je i da lijevu ruku može slobodno micati, dok desnu ruku može micati znatno manje, ali na sreći više joj nije fiksirana. Noge još uvijek ne može pomicati, ali na sreću osjeti dodire prilikom fizijatrijskih tretmana što je dobar znak.

Zdravstvenim napretkom su zadovoljni i francuski liječnici koji sportašici ipak ne žele reći niti da ima niti da nema šansi za potpuni oporavak. Liječnicu su najavili dodatne pretrage kako bi utvrdili zbog čega ne može micati nogama. Ako se opravak nastavi prema planu, kroz nekoliko dana bi trebala potpuno samostalno disati nakon čega bi započeo postupak rehabilitacije.

Prema posljednjim najavama, Sandra Paović će dio rehabilatacijskog postupka provesti u bolnici u Rouenu, a zatim će najvjerojatnije otputovati u švicarski Luzern gdje rade najbolji stručnjaci koji imaju potrebu opremu za tretiranje ozljeda poput ovih kakve je Sandra Paović zadobila u prometnoj nesreći prije više od mjesec dana.

Sandra Paović kaže kako unatoč tome što se liječnici ne izjašnjavaju o njezinim šansama, vjeruje da se može potpuno oporaviti i možda ponovno zaigrati stolni tenis. Zaključila je kako neće lako odustati od namjere da se potpuno oporavi, jer je po prirodi veliki borac i sve što je postigla u životu u sportskom smisli, postigla je zahvaljujući vlastitom radu, naporu i zalaganju koje misli uložiti u borbu protiv ozljeda.

R.I.
Foto: AFP (Arhiva)

Pročitajte više