Sandro Mur iz Bellabeata drži predavanja na Harvardu i Stanfordu

Foto: Bellabeat

SANDRO MUR, suosnivač Bellabeata, održat će danas i sutra predavanja na prestižnim sveučilištima Stanford i Harvard. Mur će danas na Stanfordu održati predavanje pod naslovom "Europsko poduzetništvo"i to u sklopu MBA kolegija koji tijekom semestra poziva CEO profesionalce da održe predavanja.

Sutra će Mur na Harvardu održati predavanje na temu " Zašto nema unicorn startu-pa u Europi". Uz njega, predavanja će održati i Jose Manuel Barroso, bivši premijer Portugala i bivši predsjednik Europske komisije, Christian H.M. Ketels, član Harvard Business Schoola te Athanasios Orphanides, profesor Globalne ekonomije s MIT-a.

Sandro je za Index objasnio i kako namjerava prezentirati europsku poduzetničku problematiku.

Tri glavne teze

"Pošto su mi oba dva predavanja na sličnu temu, pokušat ću problematiku Europe i rješenja svesti na nekoliko glavnih teza te detaljno proći kroz njih:

Prvo, problem europskih i državnih fondova - davanje novaca bez valuacije u kapitalizmu je kao besmisleno trčanje za automobilom, ono uništava kompanije. Drugo, investitori u Europi nisu founderi - ne vole riskirat jer nemaju puno, nemaju end game, ne znaju kako pomoći.

Treće i posljednje, problem fragmentiranog tržišta - otežana distribucija/nedovoljan broj early adoptera/jezične i kulturne barijere", pojašnjava Mur za Index.

Pročitajte više