Saniraju se posljedice snažnog nevremena u Županji

Foto: TV Našice

NAKON snažnog nevremena koje je jučer pogodilo grad Županju, kada su zbog velike količine oborina bili poplavljeni mnogi dijelovi grada, situacija je jutros povoljnija jer je kiša prestala, a i dalje se otklanjaju posljedice nevremena.

"U prvom i drugom valu pale su 183 litre kiše po četvornom metru i očekivali smo i veće poteškoće s obzirom na tu količinu oborina. Naši ljudi radili su jutros do pet sati, a nastavljamo i dalje kako bismo otklonili sve posljedice ovoga potopa koji nas je zadesio", rekao je zapovjednik županjske javne vatrogasne postrojbe Vladimir Balentović.

Poplavljene ulice, kuće, podrumi...

Dodao je kako je najteža situacija bila u predjelu grada Mlaka, u Ulici dr. Franje Račkog, Osječkoj te Baruna Trenka, dok neki dijelovi grada nisu bili toliko ugroženi.

U jakom naletu velikih količina kiše, koja je počela padati oko 18 sati, poplavljene su brojne županjske ulice, a mnogim Županjcima voda je počela ulaziti i u kuće te podrume.

"Radili smo neprekidno na terenu, a u pomoć su nam došli i pripadnici DVD-a iz Cerne, Štitara i Gradišta, nas ukupno 55 vatrogasaca", rekao je Balentović, dodavši kako je sad situacija puno povoljnija jer je kiša prestala i voda se već dobrim dijelom povukla, a na ruku ide i vremenska prognoza bez daljnjih oborina.

Pročitajte više