SAP NetWeaver World Tour 04 u Zagrebu

SAP je krajem ožujka ove godine objavio početak  turneje po 50 gradova širom svijeta u sklopu koje će SAP-ovi rukovoditelji, korisnici, budući korisnici, partneri i stručni analitičari posjetiti pet kontinenata i prikazivati prednosti SAP NetWeavera za korisnike i partnere. SAP NetWeaver World Tour u Zagrebu će se održati 21. travnja u newGap klubu.

SAP NetWeaver 2004, prva je istinski integrirana platforma koja se nudi u jedinstvenom paketnom rješenju. SAP NetWeaver 2004. sinkronizira izlazak svih svojih tehnoloških komponenti i donosi nova funkcionalna unaprjeđenja kao pomoć kupcima u realizaciji fleksibilnih poslovnih strategija i promjena te inovacije uz smanjenje informatičkih troškova i složenosti. Polazeći dalje, SAP planira sinkronizirati sve unaprjeđene komponente i njihove nove funkcije u budućim verzijama SAP NetWeavera, koji će također poslužiti kao temelj za nove verzije rješenja mySAP Business Suite. Korisnik će imati koristi od homogene platforme koja izbjegava troškove integracije s kojima se suočavaju kod heterogenih tehnoloških strategija.

Prvi put predstavljen u siječnju 2003, SAP NetWeaver brzo je osvajao teren širom svijeta putem instalacija kod korisnika, usvajanjem od strane partnera, potporom analitičara i sve većom zajednicom programera. Projektiran kao otvorena i neutralna platforma za SAP-ova rješenja, SAP NetWeaver podupire otvorene standarde i interoperabilnost, omogućavajući laku integraciju sa SAP-ovim sustavima i sustavima drugih ponuđača.

"Većina tvrtki danas potrošila je puno novca na softver te kažu ako sada moram odbaciti svu svoju infrastrukturu i zamijeniti je ovim novim stvarima, ništa od toga – nemam novca za takvo što. Gartner korisnicima preporučuje da uspostavi strategiju rada s ponuđačima koji nude viziju isporuke integrirane platforme koja podupire uslužno orijentiranu arhitekturu koja će im omogućiti ostvarivanje promjene na polagani, evolutivni način uz iskorištenje postojećih ulaganja. Ta strategija podupire zahtjeve korisnika jer se platforma može mijenjati i dograđivati s relativnom lakoćom nakon što se jednom instalira," kaže Yvonne Genovese, dopredsjednica i direktorica istraživanja u Gartner Research.

Nove funkcije za ostvarivanje koristi tvrtki u realnome vremenu

Verzija SAP NetWeavera za 2004. donosi ponudu jedinstvenoga proizvoda sa potpuno sinkroniziranim svim platformskim komponentama, uključujući SAP Mobile Infrastructure, SAP Enterprise Portal, SAP Business Intelligence, SAP Master Data Management, SAP Exchange Infrastructure, SAP Web Application Server, SAP Composite Application Framework i SAP Solution Manager.

Unaprjeđenja uključuju:

- U svojoj novoj verziji, SAP BI donosi prikupljanje poslovnih informacija masama svojom ponudom brojnih novih funkcija koje proširuju doseg sustava poslovnih informacija širom tvrtke. Nove funkcije uključuju poslovno planiranje i simulaciju, Business Explorer (BEx) Broadcaster za automatsku distribuciju bitnih spoznaja, XMLA sučelja, Java SDK za programiranje po mjeri, neprimjetnu integraciju s drugim komponentama SAP NetWeavera.

- SAP EP poboljšan je da zadovolji potrebe globalnih portalnih instalacija putem fleksibilne distribuirane administracije, rada na više od 20 jezika pomoću Unicodea te potpore za operativne sustave Windows i UNIX. Kombinirane funkcije upravljanja poslovnim informacijama osiguravaju upravljanje sadržajem uz integrirano pretraživanje, klasifikaciju i objavljivanje koje korisnicima omogućava neproblematičnu navigaciju kroz

razne spremnike dokumenata. Čvrsto integrirani suradnički prostori i mogućnosti suradnje u realnom vremenu unaprjeđene su zahvaljujući lakoći konfiguracije i instalacije. Nove karakteristike ad hoc radnoga toka i univerzalne radne liste omogućavaju krajnjim korisnicima učinkovitu koordinaciju projekata.

- Korisnici sada mogu integrirati RFID podatke u SAP-ova rješenja, koristeći SAP Auto-ID Infrastructure za automatizaciju komunikacije s hardverskim uređajima, za realizaciju poslovnih procesa u realnome vremenu i omogućavanje bržega donošenja boljih poslovnih odluka.

- SAP XI pomaže SAP NetWeaveru ispuniti obećanje u upravljanju poslovnim procesima (Business Process Management - BPM) pomoću novoga mehanizma za ugrađivanje poslovnih procesa koji usklađuje tokove poruka između sustava, omogućavajući automatizaciju sustava i poslovnih procesa koji prelaze granice jednoge tvrtke. Takva struktura postaje imperativ za pokretanje integracije B2B na temelju industrijskog standarda kao što je RosettaNet uz po održivoj cijeni.

- SAP XI također nudi prilagodnu mrežu temeljenu na J2EE Connector Architecture koja omogućava laku instalaciju resursnih adaptera koji funkcioniraju prema standardima SAP-a i njegovih partnera ili bilo kojega ovlaštenoga adapterskog partnera, radi omogućavanja stvarne povezivosti.

- SAP Web AS osigurava pravi profesionalni aplikacijski engine koji podupire kreiranje izrazito skalabilnih transakcijskih obrazaca u verziji WebDynpro, mogućnosti robusnog upravljanja clusterima, potporu za apstrakciju baza podataka, te sljedeću generaciju Javinih programerskih alata pripremljenih za programiranje u velikim skupinama. To je najbolji aplikacijski poslužitelj za potporu pristupu i proširenje sustava koji se zasnivaju na SAP-u, jer stvara neprimjetnu vezu između ABAP-a i Jave za kontinuirano poboljšanje i razvitak. Puna potpora za pribavljanje i potrošnju temeljene na Web uslugama dodana je poslužitelju za Web aplikacije, te podupire sve etablirane industrijske standarde. SAP Web AS temelj je svih komponenti SAP NetWeavera.

- SAP MI znatnije je unaprjeđen da pruži pouzdanu mobilnost s ažuriranjem ovlaštenja, centraliziranom infrastrukturom za uzbunjivanje i poboljšanim funkcijama za programiranje i otklanjanje buba.

- SAP MDM glavna je podatkovna okosnica sljedeće generacije, za sve ključne predmete u poslovanju. Podupire sinkronizaciju, harmonizaciju i kombinaciju podataka iz bilo koje aplikacije u bilo koju drugu aplikaciju. Pomoću ove okosnice, tvrtke mogu ubrzati izvršavanje poslovnih postupaka povećanom konzistencijom podataka među sustavima.

- SAP Composite Application Framework omogućava brzo programiranje kompozitnih aplikacija, putem SAP NetWeavera, koristeći vođene procedure, instrument ploče i kompozitne usluge.

U Zagrebu će se SAP NetWeaver World Touru 04 pridružiti osim brojnih domaćih stručnjaka i vodeća svjetska imena; Juergen Kreuziger, dopredsjednik, SAP AG, te Charles Abrams voditelj istraživanja u  tvrtki Gartner Research.
Jürgen Kreuziger suvoditelj je svjetskoga Product Management tima za SAP NetWeaver i njegove komponente kao što su Enterprise Portal, Business Intelligence, Exchange Infrastructure, Web Application Server i Mobile Infrastructure. Jürgen Kreuziger došao je u SAP 1994. godine te je bio na nekoliko rukovodećih položaju odjelima za usluge i potporu, obrazovanje i razvitak.

Charles Abrams voditelj je istraživanja u Gartner Research, gdje pripada skupini za poslovne aplikacije, koja ima sjedište u Velikoj Britaniji. Abrams savjetuje korisnike o istraživanjima internetskih usluga, kolaborativne trgovine, industrijskih standarda i strategija upravljanja sadržajem. Abramsa često citiraju u međunarodnome tisku, te se pojavljivao na CNN-u, kao i u Newsweeku, Computingu, The Financial Timesu i drugim većim međunarodnim medijima. Često ga traže za govornika na skupovima koje organiziraju Gartner i korisnici. Ima više od 21 godine iskustva u informatičkoj tehnologiji i tehnologiji novih medija.

Radio je za širok raspon tvrtki koja se bave informatičkom tehnologijom, među kojima su IDC, Digital Equipment, Hewlett-Packard, UniForum i 3Com. Uz to, Abrams bio je osnivač i izdavač pionirskog mjesečnika o Internetu OnLine Design Publications Inc. Charles Abrams diplomirao je na Sveučilištu Maryland te je magistrirao ekonomiju na Sveučilištu Michigan u Ann Arboru gdje je studirao politiku menadžmenta i strategije kontrole kod profesora C.K. Prahalada, utemeljitelja pojma "osnovna kompetencija."

Pročitajte više