Sarajevo: Nepoznati napadači ozlijedili učenike Katoličkog školskog centra

PETORICA učenika drugog razreda Opće realne gimnazije Katoličkog školskog centra (KŠC) "Sv. Josip" u Sarajevu teže su ozlijeđena u napadu nepoznatih počinitelja dok su jučer išli na redovitu nastavu, izvijestila je  Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH sa sjedištem u Sarajevu.

KTA ovaj napad nije svrstala u međunacionalne izgrede iako su u glavnom bosanskohercegovačkom gradu katolički svećenici i učenici KŠC-a počesto meta raznih napada, a zabilježeno je višestruko razbijanje prozora pa čak podmetanja eksplozivnih naprava pod taj objekt.

"Oko 12,45 sati (petak) u školskoj ulici između I. gimnazije i Umjetničke škole s leđa je napadnuta skupina od pet učenika koji su putovali na redovnu nastavu. Jednom učeniku je razbijen nos, drugi je dobio potres mozga, a ostali su pretrpjeli udarce. Razloga za napad nije bilo", priopćila je Katolička tiskovna agencija.

KTA tvrdi kako su stradali disciplinirani, savjesni i dobri đaci te da je nekoliko minuta prije napada na istom mjestu jednoj učenici otet mobitel. Navode se i riječi ravnatelja KŠC-a Ante Meštrovića koji je neugodno iznenađen napadom usred dana u središtu grada i na vrlo prometnom mjestu.

"Držim da su ovi učenici za napad slučajno odabrani i jednako su mogli biti žrtve napada i učenici bilo koje druge škole. Nadležne institucije i osobe trebaju ozbiljno razmotriti pitanje sigurnosti ljudi koji žive u ovom gradu", rekao je Meštrović. On je pozvao roditelje da odlučno podignu svoj glas i traže zaštitu djece.

Pročitajte više