SARS - HONG KONG: ŠEST NOVIH SMRTNIH SLUČAJEVA, JOŠ 22 ZARAŽENA

Vlasti u Hong Kongu izvijestile su da je od posljedica virusa SARSa u ponedjeljak umrlo još šest osoba, a zaraženo ih je još dvadeset dvoje. L

Od te su bolesti u Hong Kongu do sada umrle 94 osobe, a u ponedjeljak je broj zaraženih iznosio 1.402 osobe, u odnosu na 1.380 u nedjelju. Vjeruje se da se bolest, čiji simptomi podsjećaju na simptome gripe, prvi put pojavila u južnoj Kini, a u ožujku je pogodila područje Hong Konga.

Liječnici i znanstvenici honkonških bolnica, u očajničkim pokušajima da što prije pronađu lijek za SARS, dopustit će upotrebu tradicionalne kineske medicine, prvi put nakon japanske okupacije 40-ih godina, izvijestile su u ponedjeljak gradske vlasti.

Neuobičajena odluka donesena je nakon što je objavljeno da je od smrtonosne bolesti danas umrlo još šest osoba. Sve je više medicinskog osoblja s tog područja koje primjenjuje tradicionalne kineske lijekove u borbi potiv opasne bolesti.

"Otvoreni smo za upotrebu tradicionalne kineske medicine", izjavio je u ponedjeljak ravnatelj Zdravstvenih ustanova Hong Konga Liu Shao-haei.

(Hina) mh sd

Pročitajte više