Sastale se premijerke Finske i N. Zelanda. Novinar: To je zato što ste slične dobi?

Screenshot: YouTube

PREMIJERKE Finske i Novog Zelanda odbacile su sugestiju novinara da su dogovorile sastanak jer su slične dobi.

Naime, na tiskovnoj konferenciji u Aucklandu novozelandska premijerka Jacinda Ardern (42) i finska Sanna Marin (37) rekle su da su se upoznale jer su premijerke, a ne zato što su obje mlade, ženske čelnice. Ardern je upitala bi li se muški čelnici suočili s istim pitanjem, prenosi BBC.

"Dvije se žene sreću ne samo zbog njihova spola", rekla je novinaru novozelandske radijske mreže Newstalk ZB koji je kazao: "Mnogi će se pitati jeste li se vas dvije upoznale samo zato što ste sličnih godina i imate puno zajedničkih stvari."

Novozelandska premijerka: Naravno da je više muškaraca u politici, to je realnost

Ardern je prekinula pitanje rekavši da se pita je li itko ikada pitao Baracka Obamu i Johna Keya (bivšeg premijera Novog Zelanda) jesu li se upoznali jer su bili iste dobi. Obama i Key rođeni su u razmaku od nekoliko dana 1961. godine.

Ardern je dodala: "Mi, naravno, imamo veći udio muškaraca u politici, to je realnost. Budući da se dvije žene susreću, to nije samo zbog njihova spola."

Zatim je navela trgovinske odnose između Finske i Novog Zelanda, dodavši da je taj sastanak prilika da stvarno iskoriste gospodarske prilike. Marin se složila s njom. Ona je prva finska premijerka koja je posjetila Novi Zeland.

Pročitajte više