Sastanak komisije europskih biskupskih konferencija za medije

KOMISIJA europskih biskupskih konferencija za medije njemačkog govornog područja, a kojoj su se pridružile zemlje srednje Europe uključujući Hrvatsku, danas se sastala u Lovranu.

Na sastanku sudjeluje desetak biskupa iz osam zemalja članica te komisije.

Komisija europskih biskupskih konferencija za medije podijeljena je na četiri govorna područja a u njemačkoj su, osim Njemačke, Austrije i pridruženih zemalja srednje Europe, i one zemlje u kojima dio stanovništva govori njemački jezik.

Okupljene predstavnike biskupskih konferencija europskih zemalja pozdravio je nadbiskup riječki Ivan Devčić, predsjednik odbora za medije Hrvatske biskupske konferencije.

U radnom dijelu sastanka predstavnici pojedinih zemalja predstavili su izvješća o medijskom prostoru, posebno onom dijelu vezanom uz Crkvu, u njihovih zemljama.

O situaciji Crkve u hrvatskom medijskom prostoru govorio je katolički komunikolog Mirko Mataušić koji je ocijenio da je ta situacija stabilna. Rekao je državni elektronski mediji redovito brinu o važnome u Crkvi kao i da donose rasprave o aktualnim pitanjima vjere odnosno religioznim pitanjima.

Govoreći o još uvijek nedovoljnoj otvorenosti Crkve u Hrvatskoj rekao je da je to posljedica "zabrane svakog nastupa u službenoj javnosti u prošlom sustavu".

Sastanak završava s radom sutra.

(Hina) dsil ln

Pročitajte više