Satnik kojeg je pokupila pijana vozačica: Oprostio sam joj, nije to namjerno učinila

U ZAGREBU prije nekoliko dana teško je stradao 43-godišnji satnik Marko Pavković na kojeg je naletjela  vozačica u alkoholiziranom stanju. Naime, satnik Pavković se nedavno vratio iz misije u Afganistanu. Zbog naleta pijane vozačice Pavković je zadobio izuzetno teške ozljede pa su mu liječnici morali amputirati obje noge ispod koljena!

Satniku se na cesti pokvario automobil te se 45-godišnja profesorica Bernardina Petrović, docentica na katedri za standardni hrvatski jezik na studiju kroatistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu, pri velikoj brzini zabila u Pavkovića i prikliještila ga između dva vozila te mu tako zdrobila noge. Vatrogasci su morali rezati lim kako bi ga izvukli, a život mu je spašen samo zahvaljujući brzoj intervenciji Hitne pomoći.

Danas se satnik nalazi na Odjelu za kirurgiju KBC-a Zagreb. "Dobro sam, sretan sam što nisam nepokretan, što neću nikomu pasti na teret", kazao je Pavković za Večernji list.

"Ja sam joj sve oprostio"

"Začuo sam udarac i vidio kako se lim drugog automobila gužva na mojim nogama dok mi je tijelo presijecala neopisiva bol, vrućina i trnci, a netom prije no što sam izgubio svijest, ugledao sam i obrise vozača u automobilu koji me gnječio", prepričava Pavković svoju tragediju.

Satnik vozačici ništa ne zamjera, jer, kaže, tko zna s kakvim se problemima sada suočava, što proživljava. "Sigurno joj nije lako! Ja sam njoj u svom srcu sve oprostio, nije ona to namjerno učinila, a čuo sam i da me pokušala posjetiti u bolnici, no da je nisu pustili k meni, pa joj se ovim putem ispričavam jer nisam ni znao da je tu", rekao je Pavković i profesorici Bernardini Petrović poručio da bi je volio vidjeti i upoznati.

Liječnici su mu kazali da će se s protezama moći kretati te se "nada da će dobiti priliku mladim vojnicima prenijeti svoja vojna iskustva, ali i da će država za njega pronaći neko mjesto, neki posao na kojem može biti koristan. Ne želi se zatvoriti u kuću jer ima još planova i neostvarenih želja. Sada su mu, kaže, najvažnije na svijetu njegove kćeri 8-godišnja Inya i 16-godišnja Kim koje mu često dolaze u posjet.

Pročitajte više