Saudijska Arabija: Tužit ćemo svakog tko naše kazne usporedi s kaznama IS-a

Screenshot: Ashraf Fayadh/YouTube

SAUDIJSKA Arabija u posljednjim danima trpi osude diljem svijeta zbog učestalih izvješća da priprema masovna smaknuća, a borbu protiv terorizma koristi kao izliku za uklanjanje političkih protivnika, disidenata ili gušenje pobuna.

> AI: Saudijska Arabija priprema masovna smaknuća "terorista"

Vlasti su u posljednjoj reakciji na kritike danas javile da će tužiti svakog tko usporedi nedavno izrečenu smrtnu kaznu 35-godišnjem pjesniku i umjetniku Ashrafu Fayadhu zbog ateizma i odbacivanja vjere s kaznama kakve izdaje i provodi Islamska država.

Prvi na udaru se našao neimenovani korisnik Twittera. "Ministarstvo pravosuđa će tužiti osobu koja je opisala kažnjavanje muškarca na smrt zbog izdaje vjere kao nešto 'nalik IS-u'," izjavio je izvor iz pravosuđa za list Al-Riyadh.

"Propitkivanje pravednosti sudova je propitkivanje pravde u Kraljevstvu i njegova pravosudnog sustava temeljenog na islamskom zakonu koji garantira prava i osigurava ljudsko dostojanstvo," rekao je izvor prema citatu Independenta.

Kraljevstvo je najavilo da se neće suzdržavati od progona "svih medija koji kleveću religijsko sudstvo" u Saudijskoj Arabiji.

Pročitajte više