SBHS o proračunu: Da je Slavonija autonomna pokrajina...

PREDSJEDNIK Slavonskobaranjske hrvatske stranke (SBHS) i saborski zastupnik Damir Jurić izjavio je danas, komentirajući prijedlog državnog proračuna, da se razvojni dio proračuna u vrlo maloj mjeri odnosi na Slavoniju i Baranju, te da bi ´Slavonija bolje prošla da ima autonomiju pa da razvojni dijelovi državnog proračuna budu u nadležnosti autonomne pokrajine Slavonije´.

Izjavivši da riječ ´autonomiju´ treba vratiti u legitimni politički optjecaj, Jurić je rekao da bi za Slavoniju bilo bolje da je autonomna. Slavonsko-baranjska hrvatska stranka zadovoljna je nekim elementima prijedloga državnog proračuna za iduću godinu, ali je izrazito nezadovoljna ukupnim položajem Slavonije u tom dokumentu.

Jurić je kazao da su dobre strane proračuna smanjivanje izdataka za vojsku, policiju i državnu administraciju te povećana izdvajanja za prosvjetu i znanost, ali da je prijedlog proračuna, u odnosu na Slavoniju, ´neuravnotežen´.

Potpredsjednik stranke Stanko Zdravčević rekao je kako u proračunskom segmentu poljoprivrede ´Slavonija ništa nije dobila i sigurni je gubitnik´, ocijenivši da su ključne stavke poljoprivrednog dijela proračuna, uključujući subvencije i poticaje, ´u indeksu padanja´.

Pročitajte više