Schroeder: "Rat je uvijek poraz politike"

RAT JE uvijek poraz politike, rekao je u četvrtak njemački kancelar Gerhard Schroeder pred zastupnicima socijaldemokratske stranke nakon početka američke akcije u Iraku.

"Rat je uvijek poraz politike", rekao je kancelar na izvanrednom sastanku sazvanom nakon početka američke akcije u Iraku.

Schroeder je također izrazio žaljenje zbog neuspjeha mirovnih napora. Njemačka je bila jedna od najglasnijih protivnika pokretanja vojne akcije u Iraku.

Chirac žali zbog rata i predviđa njegove ozbiljne posljedice

Francuski predsjednik Jacques Chirac rekao je da Francuska žali zbog izbijanja rata u Iraku i predvidio je da će on imati ozbiljne posljedice u budućnosti, bez obzira koliko trajao.

"Francuska žali zbog ove akcije poduzete bez odobrenja UN-a", rekao je Chirac u obraćanju naciji putem televizije. "Nadam se da će operacije biti najbrže moguće, s najmanjim posljedicama i da neće dovesti do humanitarne katastrofe", dodao je.

"Bez obzira na to koliko trajao, rat će imati ozbiljne posljedice u budućnosti", dodao je.

"Moramo se pridružiti našim saveznicima i cijeloj međunarodnoj zajednici kako bi se zajednički suočili s izazovima koji nas čekaju", rekao je.

Francuska je bila jedna od najvećih protivnica rata u Iraku.




 

Pročitajte više