SDP: HDZ-ov načelnik Karlobaga šikanira politički nepodobne

Foto: Hina

SDP-ova ličko-senjska županijska organizacija prozvala je u subotu HDZ-ovog načelnika Karlobaga Ivana Tomljenovića da je, kada se našao pod istragom Uskoka zbog sumnji u malverzacije kod financiranja šetnice, šikanirao zaposlenicu te općine, inače SDP-ovku Dragu Vrban, koja je posvjedočila da je on neizravno poslove davao poduzeću svoje supruge. 

 SDP-ovci su priopćili da je Dragi Vrban, udovici hrvatskog branitelja i samohranoj majci, ukinuto radno mjesto, a na novom joj je bila manja plaća. Protiv nje je, dodaju, podignuta i kaznena prijava zbog "računalnog krivotvorenja" te je udaljena iz službe, ali je nakon uložene žalbe Službenički sud poništio to rješenje. Ipak, ističu, u općini je isti dan ponovno udaljuju s posla.

 Takvo ponašanje ocjenjuju neprihvatljivim, "jer sve podsjeća na rad mafije ili kriminalne organizacije koje funkcioniraju na način da oni koji se usude reći svoje mišljenje postaju žrtve mobbinga na razne načine".

 "Načelnik Ivan Tomljenović poznat je po tome da svoje privatne interese stavlja ispred javnih interesa, pa je Općina Karlobag od 2009. utrošila 1,2 milijuna kuna samo na odvjetničke usluge, a svega 600 tisuća kuna za izgradnju komunalne infrastrukture", tvrdi predsjednik Gospićkog SDP-a Nikola Maras,.

 "Nažalost on nije jedini čovjek koji funkcionira na takav način. Poznat je i načelnik općine Perušić, koji troši sredstva iz proračuna općine u svome restoranu i Branislav Šutić, kojem se sudi za nezakonito primanje dvostruke plaće, a uz to je i dezerter Domovinskog rata, te su svi zajedno pod zaštitom glavnog šefa Darka Milinovića", navodi u priopćenju. Građane svoje županije moli da, bez obzira na člansku iskaznicu, "kažu stop mafiji koja vlada Ličko-senjskom županijom" te zaštite ljude poput Drage Vrban.

 Franko Vidović, donedavni saborski zastupnik i potpredsjednik Odbora za ratne veterane, ističe kako osuđuje politiku HDZ kao licemjernu, te se pita na što su sve spremni ti ljudi koji se kunu u domoljublje, a ovakve stvari rade samohranoj majci i udovici čovjeka koji je u operaciji "Oluja" dao svoj život za ovu državu.

 "S jedne strane HDZ zagovara branitelje, iskoristi ih, kao u šatoru u Savskoj, te među braniteljske udruge uvlači politiku, truju atmosferu, što nije dobro. Ova vlada je četiri godine doista radila na zaštiti digniteta Domovinskog rata. Memorijalni centar u Vukovaru, što je projekt ministra Matića. Uz 20 milijuna eura iz EU grade se veteranski centri u Petrinji, Daruvaru, Sinju i Šibeniku. To je zaštita digniteta Domovinskog rata, a ne ovo što radi HDZ", zaključuje Vidović.

 Draga Vrban u svom zasebnom priopćenju detaljno opisuje "šikaniranje u Općini Karlobag". "Na nekolicinu nas koji nismo pripadali stranci koja je trenutno na vlasti, krenula je prava hajka", kaže Vrban. Dodaje kako bi bilo zanimljivo ispitati koliko je novca, od kad je HDZ na vlastio u Karlobagu, općina potrošila na odvjetnika i izgubljene sudske postupke, vezano uz razna šikaniranja nepodobnih.

Pročitajte više