LOKALNI IZBORI

SDP, HSU, IDS i HSS na izbore u Rijeci izlaze zajedno

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

SDP, HSU, IDS i HSS potpisali su u riječkom Arheološkom parku Principiju koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u Rijeci poručivši kako te političke stranke ostaju na tragu koalicijskog sporazuma iz tekućeg mandata.

Kandidat za gradonačelnika Marko Filipović, koji je i predsjednik riječke gradske organizacije SDP-a, nakon ranije predstavljene kandidatkinje za zamjenicu gradonačelnika Sandre Krpan (SDP) predstavio je i kandidata za drugog zamjenika, uglednog riječkog pedijatra i profesora na Medicinskom fakultetu Gorana Palčevskog (SDP).

Kako je Filipović naveo, dogovoreno je da Palčevski svoju moguću funkciju zamjenika gradonačelnika obavlja volonterski.

HSU: Rijeka cijelu godinu skrbi o umirovljenicima

Ljiljana Cvjetović (Hrvatska stranka umirovljenika) istaknula je da su specifični interesi politike HSU-a na lokalnoj razini usmjereni na zaštitu starijih građana, umirovljenika i socijalno ugroženih osoba na druge načine, navevši da je to razlog dosadašnje i buduće suradnje u ovoj koaliciji.

"Predizborne jednokratne pomoći umirovljenicima, ma koliko dobre bile, nikad nisu bile riječki model jer Rijeka cijelu godinu skrbi o umirovljenicima putem niza mjera i njihovim uključenjem u društveni život", naglasila je.

Dorotea Pešić Bukovac (IDS) izrazila je neupitnu podršku IDS-a Marku Filipoviću kao kandidatu za gradonačelnika. "Znam njegove vrijednosti, kvalitete i način komunikacije s građanima", rekla je.

Ivo Zrilić iz HSS-a naveo je da je toj političkoj stranci bitno opredjeljenje za zaštitu okoliša, ekološki prihvatljive modele razvoja i "zelenih politika", dodajući da se to sve nalazi u Filipovićevu programu.

Pročitajte više