SDP izračunao: U zadnja tri tjedna Hrvatska zbog korupcije izgubila 6 milijuna eura

SDP-OVAC Danijel Mondekar danas je u Saboru rekao kako je Hrvatska u zadnja tri tjedna izgubila 6 milijuna eura iz EU zbog tri natječaja koja je poništila Europska komisija.

Najveća oporbena stranka će zbog tih sumnjivih natječaja podnijeti kaznene prijave, a zatražit će i osnivanje saborskog istražnog povjerenstva koje bi trebalo utvrditi tko je kriv za namještanje natječaja koji nas, uz gubitak novca, usporava na putu u EU. Mondekar tvrdi kako se ova Vlada ne može boriti protiv korupcije, jer njezini "putevi vode u HDZ".

"Na kraju će sve to platiti hrvatski građani opterećeni haračem i PDV-om"

Saborski zastupnik je otkrio kako je među tri poništena natječaja i onaj u kojem se posao želio namjestiti tvrtki za informatičku opremu M san grupa. Mondekar tvrdi kako Vlada s tom tvrtkom najčešće posluje. Pojasnio je kako je otkazan natječaj u kojem se trebala nabaviti informatička oprema za zaštitu osobnih podataka.

"Usred natječaja su mijenjane tehničke specifikacije, odnosno tražilo se da kompjutori imaju četiri komada opreme koji su zastarjeli i više se ne proizvode, a na skladištu ih je imala samo M san grupa", rekao je Mondekar. Još dva natječaja koja su otkazana je onaj za osnivanje klastera radi školovanja menadžera te natječaj za jačanje administrativnih kapaciteta vezanih uz tržište rada. Saborski zastupnik SDP-a je zaključio kako će sve što se mislilo u ova tri natječaja nabaviti europskim novcem, u konačnici platiti hrvatski građani koji su već opterećeni haračem i većim PDV-om.

Pročitajte više