SDP: Od Sanaderove zemlje znanja postali smo Kosoričina zemlja čobana

RIJEČKI SDP-ovi saborski zastupnici Željko Jovanović, Luka Denona i Slavko Linić danas su kazali kako njihova stranka podupire civilno društvo, ali i da ulica nije mjesto na kojem treba doći do promjene vlasti.

Čvrsti su u stavu da neće podržati ulične prosvjede protiv Vlade, jer "vlast treba promijeniti mirno, na izborima". Napomenuli su da to ne znači kako se neki SDP-ovac neće naći na prosvjedu pred Banskim dvorima. Jadranku Kosor, "Sanaderovu prijestolonasljednicu", i njezino neznanje i nesposobnost su okrivili za 334 tisuće nezaposlenih u Hrvatskoj.

Od zemlje znanja do zemlje čobana


"Ova Vlada dovela je građane na rub siromaštva, i danas smo od Sanaderove zemlje znanja postali Kosoričina zemlja čobana u kojoj će na kraju svi relaksirano kopati po kontejnerima", kazao je Željko Jovanović te premijerku usporedio s Marijom Antoanetom zbog toga što je izjavila da se prema broju prodanih automobila može govoriti o relaksiranom i kvalitetnijem životu građana.

Linić smatra da će zbog nesposobnosti Vlade da kontrolira tržište doći do poremećaja u opskrbi hranom. Iznio je i alarmantan podatak o potporama za zapošljevanje koje su 2007. godine iznosile 195 milijuna kuna, dok su one ove godine samo 42,6 milijuna kuna. Denona je predstavio SDP-ov prijedlog po kojem bi se rok za plaćanje svih obveza državnog i privatnog sektora skratio na 30 dana, ili u posebnim slučajevima 60 dana. Za one koji se ne bi toga pridržavali bile bi određene visoke kazne.

Pročitajte više