SDP: Ovo je stvarna slika Plenkovićevog Projekta Slavonija

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dok premijer Andrej Plenković nastavlja svoju nadrealnu kampanju o blagostanju u Slavoniji, građani te regije imaju nikad niži životni standard i visoku inflaciju koja ne prati rast plaća, poručili su u iz osječko-baranjskog SDP-a.

Reagirajući na poruke s nedavne sjednice Vladina Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Đakovu, predsjednica županijskog SDP-a Sanja Bježančević ustvrdila je u priopćenju kako je premijer "još jednom došao pojasniti da živimo nikada bolje, a sve to naravno zahvaljujući njemu i HDZ-u".

Isticao je porast BDP-a, najviši kreditni rejting u povijesti te uspjeh u suzbijanju afričke svinjske kuge i pokoji infrastrukturni projekt. Međutim, napominje Bježančević, "Slavonci su svjesni kako žive i kome mogu zahvaliti za nikad niži životni standard i visoku inflaciju koju ne prati rast plaća, za ulaganje u infrastrukturu, kako bi se popravila predizborna statistika, ali ne i ulaganje u ljude te nikad veće regionalne razlike i povećanje nejednakosti između onih koji imaju i onih koji nemaju".

Iz SDP-a upozoravaju kako se u nepuna dva mandata HDZ-ove Vlade iz Hrvatske  iselilo 262 tisuće građana, 750 tisuća ljudi živi u riziku od siromaštva, 50 tisuća umirovljenika je blokirano, a cijene hrane su rasle u prosjeku 45 posto.

Bježančević podsjeća i kako je prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u Osječko-baranjskoj županiji niža od nacionalnog prosjeka, a stupanj registrirane nezaposlenosti daleko veći od nacionalnog prosjeka.

To je, kaže, stvarna slika Plenkovićevog Projekta Slavonija te poručuje kako je 'došlo vrijeme da konačno netko caru kaže da je gol'.

Pročitajte više