SDP šalje Baldasarovu zamjenicu u trku za gradonačelnicu Splita?

Foto: FAH

HOĆE li SDP u trku za Banovinu kao kandidatkinju za gradonačelnicu poslati Aidu Batarelo, Baldasarovu zamjenicu? Njeno ime već neko vrijeme "cirkulira", no zasad potvrde nema ni od Batarelo, a ni od Darka Parića, predsjednika splitskog SDP-a. Kažu da se treba poštivati procedura i da prijedlog treba stići pred Gradski odbor koji će onda donijeti odluku, pretpostavlja se, uz prethodne konzultacije sa šefom partije Davorom Bernardićem. 

SDP kuburi s kadrovima: Nakon Baldasarovog direktora, Baldasarova zamjenica?

Batarelo je najnovija akvizicija, do prije koji tjedan SDP-ovci su računali na Zorana Barca, direktora gradske tvrtke Parkovi i nasadi. Barac se činio kao dobro rješenje, no stvar je pukla kada je Barac pitao Baldasara ima li što protiv toga da se kandidira za gradonačelnika. Baldasar mu je rekao da ima i da mu da mandat na raspolaganje u tom slučaju. Barac se nakon toga povukao, a drugove ostavio u problemima s pronalaženjem novog kandidata, odnosno, kandidatkinje.

Kako će se SDP na izborima distancirati od Baldasara? 

Batarelo je navodno spremna da se okuša na izborima protiv svog bivšeg šefa Baldasara. Ne čini se kao najsretnije rješenje jer će se SDP na izborima teško distancirati od Baldasara s kojim su raskinuli prije devet mjeseci, kada je predsjedništvo stranke donijelo odluku o raspuštanju SDP-a u Splitu. Baldasar i njegov najuži krug suradnika nije se vratio, Batarelo je, pak, odmah izjavila lojalnost partiji. U Gradskom odboru SDP-a čak su stavili na glasanje hoće li se povući s mjesta dogradonačelnice. Većina je odlučila da za to nema potrebe.

Pročitajte više