SDP za prijevremene izbore: "Dosta je bilo, više se ne zna tko govori istinu, a tko laže"

SDP traži prijevremene parlamentarne izbore. Smučilo im se što sve ovih dana gledaju i slušaju. Zašto novi izbori pojasnio je šef splitskog SDP-a Marin Jurjević.

Žestok sukob unutar HDZ-a i vrha države

"Došlo je vrijeme da se otvoreno kaže kako se nijedna vlast ne može zasnivati na goloj laži! Svjedoci smo neviđenog sukoba među dojučerašnjim najbližim stranačkim suradnicima. Ovakvo stanje, u kojem se ne zna tko laže, a tko govori istinu, srozalo nas je, kao društvo, u moralnom smislu na samo dno. Na dnu smo i gospodarski, našli smo se u najgoroj situaciji od postojanja Hrvatske i imamo najlošiju perspektivu razvoja. I u takvoj situaciji odvija se žestoku sukob nekadašnjeg vrha HDZ-a i vrha države. Krajnji je čas da se kaže: Dosta je bilo. Predajte vlast narodu i što prije organizirajte prijevremene izbore, jer ste, iako legalno izabrana vlast, urušili svaki svoj legitimitet obnašanja vlasti", drži Jurjević.

Detektori laži za saborska povjerenstva

Predložio je i da se saborska povjerenstva opskrbe detektorima laži. "Do istine je izgleda nemoguće doći u uvjetima dominiranja vladajuće većine u svim parlamentarnim tijelima koja bi trebala doći do nje. Odbijanje zahtjeva da premijerka Kosor svjedoči pred parlamentarnim povjerenstvom samo potvrđuje tu činjenicu. Hebrang bez ikakvih skrupula javno priznaje da je lagao u hrvatskom parlamentu kad je obrazlagao zašto je otišao Sanader. Još se hvali kako je ovaj bio oduševljen s tom njegovom izmišljotinom. Kako da više ikada vjerujemo takvim ljudima i stranci koja je spremna na takve postupke? Svi civilizacijski kriteriji kao i uobičajena moralna ili politička načela pogažena su ovih dana od samog vrha hrvatske vlasti, iste one koja nam još uvijek neumorno obećava svjetlu budućnost u koju bi nas upravo ona trebala uvesti", naveo je Jurjević.  

Pročitajte više