SDP želio saslušati i Kosoricu, HDZ im to ne dopušta!

GORDAN MARAS, SDP-ov član Istražnog povjerenstva za Inu, nakon svjedočenja Ive Sanadera predložio je da se uzme iskaz i od Jadranke Kosor. Maras je još jučer u razgovoru za Index najavio kako će tražiti svjedočenje aktualne premijerke ukoliko nakon Sanaderovog iskaza bude mislio da je to potrebno.

Kosoričin iskaz nužno je saslušati, smatra Maras, zato što je Sanader potvrdio da je ona bila uključena u izmjene dioničarskog ugovora između Vlade i MOL-a. Iz Vlade su to ranije demantirali pa Maras smatra da je nužno utvrditi tko govori istinu. SDP-ovac je također želio saslušati i predsjednicu Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Olgicu Spevec.

No, HDZ-ovi članovi Istražnog povjerenstva tom su se zahtjevu, očekivano, usprotivili. Podsjećamo, Goran Marić jučer je za Index kazao kako nema potrebe za pozivanjem dodatnih svjedoka jer je Povjerenstvo već saznalo dovoljno informacija pa je potrebno zaključiti njegov rad i pripremiti izvještaj. Istom logikom HDZ-ovci su se vodili i danas.

"Vrijeme je da se ova saga završi. Sve i da pozovemo još sto svjedoka, nećemo saznati ništa više nego što znamo danas", kazao je Boris Kunst. SDP-ovci su na kraju nadglasani i Marasov prijedlog je odbijen. Iduća sjednica Povjerenstva održat će se u petak u 11 sati kada će se članovi Povjerenstva dogovoriti o nacrtu zaključaka koje šalju u Sabor.

Pročitajte više