SDP-ov Grčić o velikom broju zaraženih: Beroša ne vidim u medijima zadnjih dana

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

SDP-OV saborski zastupnik Branko Grčić poručio je u četvrtak da vlada mora izaći u javnost i građanima prezentirati što kani napraviti da se smiri ovaj 4., "užasni val" zaraze koronavirusom, jer danas imamo više od 6300 zaraženih, najviše od izbijanja epidemije.

"S obzirom na taj broj, postavlja se ozbiljno pitanje kako se obračunati s tom pošasti i kako će vlada reagirati", rekao je Grčić u saborskoj raspravi o izmjenama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

"Gdje je Beroš?"

Kazao je i kako unatrag desetak dana u medijima nije vidio ministra zdravstva Vilija Beroša, pa se zapitao o čemu se zapravo radi.

"Jesmo li pustili da virus slobodno kruži i prokuži se cijela populacija?" upitao je i upozorio da će, nastavi li se ovakva situacija, zdravstveni sustav "sigurno doći u situaciju kolapsa".

"Na to upozoravaju ljudi iz Splita, Zaboka, Čakovca, nešto se mora poduzeti", rekao je Grčić i poručio kako je cijepljenje jedini način da se trajno obračunamo s epidemijom koronavirusa.

Istaknuo je i kako ima dojam da se vlada ponaša oportunistički, bježi od sukoba s bilo kojom skupinom u društvu. "To nije potrebno, tri su godine do parlamentarnih izbora i nema potrebe da se ikome udvara", istaknuo je Grčić.

Pročitajte više