SDP-ova zastupnica: "Vi se u HDZ-u ponašate kao tri majmuna"

Foto: Hina

U SABORU se raspravlja o prijedlogu izmjena Zakona o odgoju i obrazovanju. Izmjene reguliraju utvrđivanje prava učenika na pomoćnika u nastavi, a propisuje se obaveza donošenja pravilnika kojim će se regulirati program i licencije učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja

Problemi u školstvu

SDP-ova zastupnica Sabina Glasovac upozorila je na probleme u školstvu, na politiku koja se miješa u imenovanje ravnatelja te kako više od 60 škola u Hrvatskoj nema ravnatelje.  Rekla je kako školama upravljaju vršitelji dužnosti ne zato što su oni to htjeli, nego Vlada RH nije osigurala da školama upravljaju oni koji trebaju njima upravljati, a to su ravnatelji.

S njom  se nije slagao Josip Borić iz HDZ-a. Izjavio je kako obveza licenciranja postoji još od 2008. godine te da ne vidi potrebu za dramatiziranjem. Rekao je kako smatra da je vršitelj dužnosti ravnatelja također zakonito rješenje.

Upozorenje Petrova


Jedna od replika zastupnice Glasnovac je izazvala upozorenje predsjednika Sabora Bože Petrova.

Izjavila je: "Umjesto da ste s ovim zakonom došli do 31. prosinca, vi ste ovaj problem stvorili. Zato sada imamo 60 v.d.-ova umjesto ravnatelja. Vi se u HDZ-u ponašate kao tri majmuna. Jedan zatvara oči, drugi uši, treći usta"

Petrov ju je upozorio da u sabornici ne trebaju takve tenzije ni vrijeđanje drugih članova. Rekao im je da vode računa o tome da su kolege, htjeli to ili ne.

Pročitajte više