SDP-ovci: Neki od oporbenjaka se pretvaraju u HDZ-ove žetončiće

Foto: Pixsell/Davor Javorovic

SDP-ovci Koprivničko-križevačke županije Tomislav Golubić i Mišel Jakšić poručili su danas da će naredni dani pokazati koliko je oporbenom bloku iskreno stalo do rušenja HDZ-a s vlasti jer dojam je, kažu, da se već pojavljuju žetončići. Golubić, predsjednik SDP-ove Koprivničko-križevačke organizacije, napomenuo je da je cijelom oporbenom bloku bio prvi cilj srušiti HDZ s vlasti, ali postizborni pregovori će pokazati koliko je takav stav nekih stranaka i pojedinaca bio iskren.

"U ovoj zemlji su žetončići normalna pojava"

"Živimo u zemlji u kojoj su žetončići normalna pojava“, kazao je prvi čovjek županijskog SDP-a i dometnuo kako se ne može oteti dojmu da se neki od oporbenjaka pretvaraju u njih. Jakšić je rekao na konferenciji za novinare da će biti zanimljivo gledati kako će se u postizbornim previranjima ponašati Domovinski pokret, koji je jedini u prošlom sazivu sabora tražio, a oporba podržala, opoziv premijera.

Vezano uz Domovinski pokret podsjetio je i na snimke koje su procurile u javnost na kojima se Plenković ne baš biranim riječima okomio na tu stranku. Istaknuo je Koprivnicu kao jedini grad u kojem je stranka dobila više od 50 posto glasova, posebno naglasivši da je osobno priskrbio otprilike 12.000 preferencijalnih glasova.

"Dobili smo zastupnika više, a HDZ je izgubio mandat"

S obzirom na to da je Koprivničko-križevačka županija podijeljena na 2. i 4. izbornu jedinicu u želji da HDZ dominira u njima brojem glasova, ta im se loša računica obila o glavu, kazao je Jakšić.

„U 2. izbornoj jedinici obranjen je rezultat od prije četiri godine, a u 4. smo dobili zastupnika više, dok je HDZ izgubio jedan mandat“, istaknuo je, pritom dodavši da je SDP rastao, osim u Koprivničko-križevačkoj, u Osječko-baranjskoj te Virovitičko-podravskoj županiji.

Evidentno je, kazao je Golubić, da je na području cijele Koprivničko-križevačke županije broj birača koji su u srijedu dali glas SDP-u u svim općinama veći nego prije četiri godine, što samo pokazuje da je stranka i dalje najjača politička opcija na tom prostoru.

Mišel Jakšić ušao je u sabor kao nositelj u 4. izbornoj jedinici, a Tomislav Golubić s liste 2. izborne jedinice.

Pročitajte više