SDP-ovci šokirani potezom HSS-a: "Beljak je izdao ideale Narodne koalicije"

Foto: FAH

HRVATSKA seljačka stranka odlučila je dati HDZ-u svoje potpise, kako bi Andrej Plenković sastavio Vladu. Odluka HSS-ovog Kreše Beljaka izazvala je šok kod koalicijskih partnera u Narodnoj koaliciji. 

> Beljak: HSS daje svoje potpise HDZ-u, ovo je kraj MOST-ovih ucjena

"To je izdaja ideala Narodne koalicije, izdaja kakvu nismo očekivali. HSS nažalost nije izašao iz trgovačke politike kakvu je vodio zadnjih 10 do 15 godina", kaže bivši SDP-ov ministar Siniša Hajdaš Dončić za Dnevnik Nove Tv.

Beljakov potez je na Facebooku prokomentirao i kandidat za novog šefa SDP-a Domagoj Hajduković.

Hajduković: Rade veliku grešku

"Mislim da HSS doista radi veliku grešku. Zajedno smo stajali rame uz rame u kampanji i ponudili građanima nešto drugo i bolje.

Ovakve poruke i odluke smo previše često viđali u politici i takve stvari građane ne žele vidjeti od ljudi kojima su dali svoje povjerenje i glas", napisao je Hajduković.

Miljenić: Prevarili su birače

I kandidat za šefa SDP-a Orsat Miljenić osvrnuo se na objavu HSS-a da će podržatii Andreja Plenkovića, predsjednika HDZ-a.

"Upravo sam vidio vijest da će HSS podržati HDZ-ovog mandatara za sastav Vlade. Naravno da svaka stranka ima pravo odlučivati o vlastitom političkom smjeru, ali nijedna nema pravo prevariti birače. U ovom slučaju prevareni su birači Narodne koalicije, a to su i naši birači.

SDP će biti čvrsta oporba vlasti ovakvog HDZ-a i njegovih starih i novih satelita. Ovakvo ponašanje samo dodatno doprinosi već ionako sveprisutnom nepovjerenju hrvatskih građana u političke stranke", napisao je.

Pročitajte više