SDSS odredio kandidate za parlamentarne izbore

Glavni odbor Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) odlučio je danas da na parlamentarnim izborima kandidati te stranke za zastupnike u Hrvatskome saboru budu Vojislav Stanimirović, Milorad Pupovac i Ratko Gajica, priopćio je SDSS.

Predložene kandidate još treba potvrditi i stranačka skupština na izbornoj konvenciji.

U priopćenju se ističe da je Glavni odbor na današnjoj sjednici analizirao prijedlog izbornog programa stranke za parlamentarne izbore, te kako ta stranka želi osvojiti sva tri zastupnička mjesta, koliko je u Hrvatskome saboru predviđeno za pripadnike srpske nacionalne manjine.

SDSS će se zauzimati za jednakost građana pred zakonom, jednaku pravnu zaštitu za sve građane bez diskriminacije, povratak izbjeglih Srba, poštivanje privatnog vlasništva i povrat imovine vlasnicima, integraciju Republike Hrvatske u europske institucije, profesionalizaciju vojske i civilno služenje vojnog roka, vladavinu prava i neovisno sudstvo, te druge vrijednosti suvremenih demokratskih društava, stoji, među ostalim, u priopćenju Informativne službe SDSS-a. Također se ističe da je na sjednici upozoreno i na vrlo loš materijalni položaj stranke, koji se ponajprije očituje u nedostatku "stabilnog izvora financiranja stranačke predizborne kampanje".

Glavni odbor SDSS-a odlučio je uvesti priznanje s imenom pokojnog potpredsjednika i jednog od osnivača te stranke Miloša Vojnovića.

(Hina) žd mć

Pročitajte više