Sudar BMW-a, Mercedesa i Volkswagena u Njemačkoj. Sedmero mrtvih, ljudi izgorjeli

Ilustracija: Screenshot/YouTube

SEDAM osoba je poginulo u sudaru na obilaznici u blizini Bad Langensalze u središnjoj Njemačkoj. Nesreća se dogodila u subotu navečer.

U nesreći su sudjelovala tri vozila. Dva automobila su se nakon izravnog sudara zabila u ogradu i zapalila. Šest osoba je izgorjelo, a poginula je i osoba iz trećeg automobila. Vatrogasci kažu da su tri osobe ozlijeđene.

"Tri vozila su sudjelovala u nesreći: BMW, Volkswagen i Mercedes", kazale su vlasti za Bild. Još uvijek nije poznat identitet žrtava. Prema prvim informacijama, poginulo je više mladih ljudi.

Nesreća se dogodila na dugom zavoju na B247, gdje cesta u oba smjera ima samo po jednu traku. Prema prvim informacijama, jedan od automobila je iz zasad neobjašnjenog razloga prešao u suprotnu traku i sudario se s dva vozila iz suprotnog smjera.

Olupine su pokazale koliko je sudar morao biti silovit: dva su automobila uništena do neprepoznatljivosti, pri čemu je jedna od pougljenjenih olupina ležala preko ograde, a druga je ostala na cesti s unakaženim tijelom. Treći automobil ležao je prevrnut uz rub ceste.

Vlasti su zamolile stanovnike da drže zatvorene prozore i vrata zbog dima. Dvije osobe, među kojima je i ona za koju se sumnja da je kriva za nesreću, u bolnici su i liječnici se bore za njihov život.

Savezni premijer Bodo Ramelow rekao je da ga je vijest šokirala. "Sa šokom i velikom tugom sam upravo primio vijest o vrlo teškoj prometnoj nesreći između Schönstedta i Bad Langensalze. Žalim za mrtvima i suosjećam s rodbinom. Toliko je života izbrisano u nekoliko sekundi", napisao je na Twitteru.

Savezni ministar unutarnjih poslova Georg Maierza za Bild je kazao da je šokiran.
"Duboko sam šokiran. Moje misli su s ozlijeđenima i obiteljima poginulih. Posebno zahvaljujem hitnim službama na ovom teškom zadatku", rekao je dodavši da će ove scene dugo pamtiti.

Vlasti pokrenule istragu

Vještak danas mora pregledati mjesto nesreće u blizini grada Bad Langensalze u saveznoj pokrajini Thüringenu, koje je, prema policiji, bilo zatvoreno tijekom noći. Pokrenuta je i istraga.

Uskoro opširnije

Pročitajte više